Kopik a kék-fehér szín a JSE öltözőjében, és a dicsőséges kupák is a raktárban melegítenek az új polcokra kerülésig. Szerencsére már csak egy-két hétig. Addigra belülről teljesen megújul a sportöltöző harmincéves épülete. Rég elmaradt felújítást pótol most be az önkormányzat és a sportegyesület: teljesen felújítják a harminc éves sportöltöző belsejét, amire már jócskán ráfért a renoválás, mondta el Kiss Sándor elnök.

Kicserélték az ajtókat, a fűtést, járólapokat fektettek, az öltözők és zuhanyzók is új köntösben várják majd a sportolókat. A munka teljes költsége huszonnégy millió forint. Egymilliót az egyesület adott a költségekhez, 17 millióhoz a kormány sporttámogatási programjával jutott a JSE. Ebben a cégek társasági adójuk 70 százalékát nem az államnak, hanem az egyesületnek fizethetik be. Így több környékbeli vállalat támogatta a JSE-t. Ebből tavaly felszereléseket vásároltak, most a felújításra került sor. Az egyesület pályázati önrészét, 4 és félmillió forintot az önkormányzat adta. A bútorfelújítás további másfél milliós költségét is teljes egészében megszavazta az képviselő-testület decemberben.

Dr. Kurunczi Károly polgármester elmondta, mindig heves vitákat vált ki a sportegyesület támogatása a testületi üléseken, ezt a projektet azonban egyöntetűen támogatta a városvezetés, hiszen ez egy nagyon kedvező alkalom egy közösségi tulajdon felújítására, ahol nemcsak az egyesület tagjai, de a sportszerető jánossomorjaiak, szórakozók, tömegsportot űzők is helyet találhatnak.

Jövőre ugyanilyen pályázati forrásból az épület külső szigetelését, geotermikus fűtését finanszíroznák, és felújítanák a jegyszedő és a nyilvános mosdó épületét is.

 

 

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-