Az évtized legnagyobb havazása után tartott elrettentő télkergető családi délutánt az Örökség Kulturális Egyesület. Az ősszel már sikert aratott néptáncot, barkácsolást és kézműveskedést vegyítő családi összejövetelen idén tehát a telet is kikergették a gyerekek, ha nem is a városból, a művelődési házból bizonyosan.

A csornai Tulipánt népzenekar talpalávalójára táncolhattak először a picik, majd a nagyok a művelődési házban vasárnap délután. Bár az idő nem kedvezett a kimozdulásnak, mégis közel hatvanan látogattak el a rendezvényre, volt, aki Mosonmagyaróvárról, Bősárkányból érkezett csemetéjével, hogy vidáman töltse a vasárnap délutánt. Sok szülő is segített a helyi néptáncosoknak a fúrás-faragásban és papírhajtogatásban, így minden gyerek csakhamar álarcban táncolhatott. Az apamegőrző borai is sikert arattak, de üdítőket és finom süteményeket is kóstolhattunk.

A Tititá maskarásai pedig a téli idő elkergetésére szólították fel a gyerekeket. A medvetáncoltató, a medve, a kisdobos és a huszárkapitány népi alakjai személyesedtek meg egy rögtönzött jelenetben, akik az épületben elbújt Tél alakját keresték.

A hogy-hogynem elszabaduló medve lekvárral kente be a gyerekek száját, hogy így noszogassa őket együttműködésre.

A gyerekek így aztán gyorsan segítségére siettek a csetlő-botló, bohókás kis csapatnak, és hamar elűzték a rossz időt. Ezt a természet is komolyan vette, ugyanis a kimenekülő Tél egykettőre elázott az épp megeredő, enyhe esőben.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-