Újra együtt szilveszterezett a város. A Himnusz és a jánosi templom harangja köszöntötte a 2013-as évet a főtéren, majd ismét lenyűgöző tűzijátékot tapsolhattak meg a hideg, de szép időben a térre sétálók. Majdnem kétszáz liter forralt bor fogy el ilyenkor, amit szokás szerint a testület tagjai és az önkormányzat dolgozói mérnek. A táncsátor pedig már nem először marasztalta hosszan a bulizókat.

 

 

 

Dr. Kurunczi Károly polgármester már legalább 16 éve tölti forraltbor-osztással a szilveszterét. A JTV-nek elmondta, reméli, hogy ezt a hagyományt az utódok is megőrzik, hiszen kiváló egységkovácsoló szerepe van. „Ez az este különleges érzést ad a pult mindkét oldalán állóknak, hiszen vannak, akik rég találkoztak, azt hiszem, ez a legkevesebb, ami jár a jánossomorjaiaknak.”  A szilveszteri főtéri mulatságban az a legfontosabb, hogy a városlakók közösségként léphetnek át az újévbe, az himnusz hangjai után ritkán látott ismerősök, barátok találkoznak, a haragosok is összebékülnek, és több mint százan kívánnak egymásnak boldog új esztendőt.

 

 

 

A polgármester minden pohár bort egy újévi kívánsággal is megtoldott, a JTV-n keresztül a városlakók számára is kifejezte jókívánságát: – „A jövő évre szívből és őszintén had kívánjam, hogy hozza meg legalább azokat az elvárásokat, amiket a családok megalkottak maguknak a saját boldogságuk érdekében. Ehhez jó egészséget kívánok és pozitív hozzáállást, optimizmust, ami szintén nagyon fontos!”

 

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-