Egy főúrnak nem volt pénze, hogy a hagyományos családi betlehemezésre társulatot fogadjon. Ezért a falu apraja-nagyjából válogatott szereplőket egy közös ünnepi műsorra. Ezt a darabot a városi karácsonyi ünnepségen adták elő az alkalmi társulat ügyes tagjai – a meséhez hasonlóan a település közösségéből építve fel a társulatot, ezzel is azt bizonyították, együtt kevésből is szépen ünnepelhetünk.

A közös karácsonyozás a városi ünnepi műsoron vált teljessé péntek este. Nagyné Kő Mária rendező szerint, talán ez a darab arról szól, ha nincs módunk gazdag, fényes karácsonyt teremteni, akkor figyeljünk egymásra, akár kis családon, akár nagy közösségen belül, és teremtsük meg a saját karácsonyunkat úgy, ahogy szeretnénk.

A darabban táncoltak a néptáncos gyerekek, sok iskolás vállalt szerepet az előadásban, énekelt az iskola kórusa, és a helyi színjátszásban aktív felnőttek is lelkesen vállalták a fellépést. A közös karácsonyvárás nemcsak a színdarabban, a művelődési házban is jól sikerült: A hatodik városi karácsony méltó módon teremtette meg a közös várakozás hangulatát.

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-