Minden este megállítják az utcán sétálókat, hazafelé tartókat egy pohár forró itallal a szentjánosi templomtéren, hogy karácsonyi hangulatot teremtsenek az ünnep előtt Jánossomorján. Igyon egy pohár forralt bort, beszélgessen, majd otthon szavazzon a jánossomorjai gyerekek rajzaira – ezek voltak a megnyitó este jelszavai.

A kedden nyílt rendezvénysorozatban elsőként az óvodások fogadták ünnepi műsorral és kiállítással a közönséget. A helyi civil szervezetek együttműködésének hála december 18-án kezdődött el a közös karácsonyvárás a mosonszentjánosi templomtéren, ahol az Aranykapu Óvoda pedagógusai forralt borral, teával és mézes süteménnyel várták a vendégeket.

 

Kalácsot, bort tessék!

A gyerekek örömmel kapkodták el a süteményeket, itták a teát. A felnőtteknél népszerűbb volt a forralt bor – mindent ingyen kínáltak a rendezők. Hamar beszélgető társaságok alakultak a téren, ami a szervezők reménye szerint jellemző lesz minden estére.

 

Szavazni tessék!

Röviddel megérkezésük után a gyerekek már büszkén mutatták szüleiknek rajzaikat, amik a Kozma Galéria utcafronti helyiségében kaptak helyet. A kiállítás apropója egy pályázat volt, melyet a Dr. Oetker Magyarország Kft. hirdetett az óvodák számára – „Rajzolj karácsonyi ajándékot az SOS gyermekfaluban élő gyermekeknek”- címmel.

A pályázatra 42 helyi óvodás készített 47 rajzot, ezek a többi alkotással együtt megtekinthetők a www.tamogatjukacsaladot.hu weboldalon a Galéria címszó alatt. A rajzokra online lehet szavazni, az 1 millió forintos fődíjat az az intézmény nyeri, melynek alkotásaira a legtöbb szavazat érkezik 2013. január 14-ig.

 

Segíteni tessék!

Schwartzné Mónika óvodavezető megnyitójában hangsúlyozta: „Nem az a fontos, hogy mennyi ajándék van a fa alatt, hanem hogy minden szeretett családtagunk érezze: együtt lenni jó, és ennél nagyobb ajándékra nincs szükségünk.” Felhívta a figyelmet azokra a gyerekekre, akik szülők nélkül nőnek fel, és arra, hogy az ő szomorú sorsukhoz képest a mi mindennapi problémáink mennyire eltörpülnek.

A kiállítás megnyitója a Tulipán, a Süni és a Katica csoportos gyermekek verseivel, karácsonyi történetével zárult, majd ezt követően minden rajzot készítő gyermeket ajándékcsomaggal jutalmaztak, amit a Dr. Oetker ajánlott fel a kis alkotóknak.

 

Fényváró a templomtéren

Az új rendezvény, a fényvárás az óvónők, a Kármentő Egyesület és a Tititá ötletéből pattant ki. Célja, hogy az ünnep előtti napokban, kellemes perceket eltöltve összehozhassák a jánossomorjaiakat. Forralt borral és teával várják a kisétáló családokat, a hazafelé igyekvőket. Az esték arra is alkalmat adnak, hogy a civil szervezetek megismerjék egymást, hiszen minden alkalommal több szervezet együtt fogadja a melegedőket a Kozma Galéria előtt, a Betlehemnél.

Csütörtökön 17 órától az Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Balassi Bálint Nyugdíjas Klub; pénteken 17 órától, a Városi Karácsony előtt és után a Tititá Néptánccsoport, a Búzavirág Népdalkör és a Rascals Baseball csapat; szombaton 17 órától a Kármentő Egyesület, a Teke szakosztály és a festő szakkör kínál forralt bort. A rendezvény alatt az óvodai rajzkiállítás is megtekinthető!

 

 

Czapári István – Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-