Koncerttel ünnepelték a karácsonyt a Klafszky-tagiskola tanulói és dolgozói. Az iskola énekkara a RizikóFaktor zenekarral közösen lépett fel. Műsorukban egyházi és világi, zenekari, kórus és szóló énekek, versek egyaránt szerepeltek.

Hétfő délután Nemes Csaba tagiskola-igazgató köszöntötte a szép számban összegyűlt gyerekeket és szülőket, az iskola jelenlegi és volt tanárait és dolgozóit az aulában. A városvezetésből is többen megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt. Az igazgató utalt rá, a karácsony nem az anyagi világ ünnepe, hanem a szereteté, nem az ajándék a fontos, hanem a szeretet, amit kapunk és adunk ilyenkor.

A koncert Nyári Hajnalka kórusvezető pedagógus ötlete volt, aki szeptember óta foglalkozik az iskola kórusával, amibe alsósok és felsősök egyaránt helyet kaptak. Ő kérte fel a jánossomorjai zenekart is az együttműködésre. A közös produkciókban meghitt karácsonyi dalok és vidám művek is elhangzottak. Nemcsak a kórusban, duettben is énekeltek a több térségi versenyen is sikeresen szereplő Dohány-testvérek, de a kórusvezető is énekelt az ünneplőknek. A RizikóFaktor Ady Endre Karácsonyi ének című versével kívánt szeretetteljes ünnepet mindenkinek.  A műsor végén az ünneplők közösen énekelték el a Csendes Éjt, Nemes Csaba igazgató trombitán játszott, a kórus pedig énekelt.

A műsor után a tanáriban Dr. Kurunczi Károly és felesége is megköszönte a meghívást, kiemelve, hogy igazán megható, itt-ott torokszorító, az ünnepi hangulatot megteremtő műsort láttak, és boldog ünnepeket kívántak a tantestületnek. Mátyás Ferenc nyugalmazott igazgató is megköszönte az invitálást, és még sok karácsonyi ünnepet kívánt az iskolának itt, Szentpéteren.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-