Ünnepélyes keretek között avatták fel a Winkler Transport Kft. új épületét pénteken. A Hársfa utcában emelkedő komplexum irodáknak, szerelőcsarnoknak és egyéb kiszolgáló helyiségeknek ad otthont. Winkler László cégvezető szerint ez minőségi változásokat hozhat a jövőben.

Az Európai Unió – NYDOP pályázatán 76 millió forintot nyert cég, 50%-os vissza nem térítendő támogatás mellett.  Októberben kezdték meg a munkát, az épület áprilisra készült el. A tereprendezés során 2000 négyzetmétert térköveztek le, az irodák és műhelyek kialakítása szeptemberben fejeződött be. A vállalkozás tevékenységét nehezítette, hogy az építkezés során sem lett kevesebb a fuvarozással járó munka, így egyszerre két fronton kellett helytállni.

 

 

Winkler László büszkén szólt a cégnél tapasztalható bizalomról, és állandóságról. A 28 éve működő vállalkozás 24 főt foglalkoztat, szinte összes dolgozójuk jánossomorjai.  Közülük ketten már 18 éve itt dolgoznak, ketten pedig a pénteki vacsorán ünnepelték 10 éves jubileumukat.

A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület nevében Winkler Károly elnök gratulált, aki két szerepben is jelen volt, hiszen családtag is. Így emléklapot adott át öccsének, további sikereket kívánva. Mint elmondta, a kezdetektől figyeli a vállalkozást, mely 1984-ben egy Zsuk tehergépkocsi megvásárlásával indult. Úgy véli, a Winkler Transport Kft sikere ösztönzőleg hathat a környező vállalkozásokra is. Kiemelte, hogy egy 100%-ban magyar, helyi cégről van szó, ami szintén büszkeségre ad okot.  A cég a város legnagyobb helyi adófizetői közé tartozik.

 

Prátser Krisztián

-hirdetés- -hirdetés-