Online kérdőívvel mérné fel a város, hogy milyen előadókat szeretne a helyi közönség 2013 városi nagyrendezvényein. Az előadókra szavazhatunk, ám nem feltétlenül kezdhetünk el már most tapsolni a győztesnek. Az eredmény inkább csak segítene, hogy milyen irányba induljanak el a szervezők.

Ide kattintva szavazhat!

A Compact Disco, Majka, Janicsák Veca, az Alma együttes, 30Y, Quimby, Budapest Bár… Pár név a listáról, akikre online szavazhatunk. A listán több fellépőre is voksolhatunk egyszerre, sőt, az sincs kizárva, hogy egy személy csak egy alkalommal szavazhasson, hiszen nem névhez, regisztrációhoz kötött a választás. A kérdőívvel kapcsolatban Lőrincz György alpolgármester, a Balassi Bálint Művelődési Ház igazgatója elmondta, az adatokat december elején összesítik. – „A legtöbb szavazatot elérő művészeket rangsoroljuk. Ezt követően megvizsgáljuk, hogy technikailag (pl. élő koncert igényei), anyagilag (ár-érték arány) mely produkciók valósíthatók meg nálunk. Ezt követően felvesszük a kapcsolatot az előadóval, egyáltalán jó-e neki az általunk megadott időpont.”


Olcsón macsót? – A nagykoncertekért több kisebb programról kell lemondani  – A képen az Ocho Macho május elsején.

A város nem először igyekszik így felmérni az igényeket. Korábban e témában már találkozhattunk papír alapú kérdőívvel, a jtv.hu nem reprezentatív szavazásával is. Az első webes online kérdőív idén kora tavasszal debütált, és nyerte meg a szervezők tetszését. Akkor közel ötszázan töltötték ki a kérdőívet, nagyjából ezzel az adattal lennének elégedettek most is.


Barbee a Városi Napokon 2011-ben.

A listát Lőrincz György állította össze, figyelembe véve az Artisjus és a MAHASZ különféle slágerlistáit és népszerűségi mutatóit. A fellépői páholy azonban nem végleges, hiszen az egyéb rovatba bármelyik kedvencünket beírhatjuk. -„Műfaji, igényességi szintmérőnek is használjuk az eredményt, tehát ha nem is a győztes, de hasonló műfajban másvalaki után nézünk. Tavaly rengeteg szavazat érkezett Nótár Mary-re, de mivel nem tudtunk közös időpontot egyeztetni, kerestünk egy másik mulatós előadót (ő volt Postás Józsi). Megnyugtatásunkra közölték, hogy a kedvenc dalokról senki nem marad le, hiszen a legtöbb előadó ugyanazt a 15-20 mulatós slágert énekli el.”


Senki sem csinálja másképp – Postás Józsi a 2012-es Városi Napokon.

A lista alapján arra is gondolhatnánk, számíthatunk például nagykoncertekre is, hiszen a Quimby nem az a kimondott klubszínpados haknizenekar, ám a drága nagykoncertek valószínűleg csak áldozatokkal elérhetők. – „A Quimby nehéz eset, de nem lehetetlen. Ez döntés és keretösszeg kérdése. De ha ők jönnek, akkor a többi rendezvényre biztosan kevesebb pénz jut majd.”

Arra a kérdésünkre, hogy rétegzene miért nem kap helyet a listán, a szervező elmondta: – „Azt gondolom, a városi nagyrendezvényeken nem elsősorban egy-egy – zárójelben mondom: szűk – réteg kiszolgálása a cél, bár volt már erre is példa. Véleményem szerint a rétegzenére kiváló kezdeményezés volt a Zorall koncert civil megszervezése, vagy az Ifjúsági Találkozó. Ugyanakkor látni kell, hogy rentábilisan Jánossomorján rétegzene-koncertet megszervezni nem lehet.”

 

HT

-hirdetés- -hirdetés-