Vasárnapig meghosszabbított hőségriadó teszi újra próbára egészségünket, de a melegben a tüzek is könnyebben lángra kaphatnak. Szombat éjjel a kigyulladt depóniához riasztották a tűzoltókat, pénteken pedig a Bartók utcában kapott lángra egy udvar.

 

Szombat éjjel egy óra tájban riasztották a tűzoltókat a hulladéklerakóhoz. Nagyjából egy kézilabdapályányi területen gyulladt meg a szemét, amihez három mosonmagyaróvári és két jánossomorjai tűzoltóautó érkezett ki. A cég munkagépeinek temető munkája mellett hamar megfékezték a lángokat. Az oltást fél három felé fejezték be, egy kocsit hagyva a heszín biztosítására. A tűz oka még feltáratlan, ám valószínűleg a nappali melegben felizzott hulladék lobbant lángra éjjel.

Péntek délben a szentpéteri óvodába ment be egy járókelő azzal, hogy a mögöttes telkek egyikén lángra kapott a fű: A Bartók Béla utca egyik gazdasági udvarán csapta fel a lángok. A tűzoltókat az óvodából értesítették, de a helyi önkéntesek gyorsan a helyszínre érkeztek a közeli szertárból, mert egyik önkéntes épp az óvodánál járt. A tüzet hamar eloltották, a kár itt sem jelentős.

A hőség várhatóan hétfőn enyhül csak, addig azonban fokozottan figyelnünk kell a tűzveszélyes területekre, eszközökre is.

 

HT
-hirdetés- -hirdetés-