Felemás felkészülés

Idén biztosan nem sikerül megismételni az előző évi SportM Kupa győzelmet, mivel a JSE már az első fordulóban kiesett a Megyei Magyar Kupából. Öröm lehet az ürömben, hogy így csak a bajnokságra kell koncentrálni, ám vasárnap épp az egyik legerősebb csapat, az Öttevény otthonában lépnek pályára a mieink az első fordulóban.

Sikeres próba, pocsék előadás: Szinte csak alsóbb osztályú ellenfelekkel mérkőztek a jánossomorjai kék-fehérek a felkészülés során, akiket sokszor meggyőző játékkal vertek meg. Így csalódást jelentett a Mosonszolnok elleni Megyei Magyar Kupa találkozó, ahol 2-2-es döntetlen után büntetőkkel esett ki az együttes.

Régi-új tréner

A csapatot ismét Kopf Péter irányítja, aki arra számított, hogy immár elegendő lesz a kispadról vezényelnie a gárdát. Ám a sok hiányzó, a sérülések és a munkahelyi elfoglaltságok ismét játékos-edzői szerepbe hozták a rutinos védőt.

Instabil keret

Bár a korábbiakhoz képest jelentős átigazolási hullám nem módosította a tavalyi keretet, sok a hiányzó az edzéseken és a felkészülés során is. Ennek oka a munkahelyi elfoglaltság, illetve a kisebb nagyobb sérülések.

Távozott a csapattól a kölcsönkapott Csányi Dávid, aki sérüléséből felépülve Hegyeshalomba igazolt. A Bognár testvérek a Petőházát erősítik a továbbiakban, Rédai Tamás pedig munkahelyi elfoglaltságok miatt vonult vissza. Új igazolás a Mosonmagyaróvárról érkező Cseri Levente, aki ősztől bátyjával, Gergővel játszhat egy csapatban. Mosonszolnokról Lelkes Zsoltot igazolta le a JSE, kapus posztra. Jelenleg egyik újonc sem bevethető, sérülés, illetve betegség miatt.

Ifiből a nagyok közé

Mivel a fiatal csatár, Tóth Kristóf felépülése októberig biztosan eltart, az U19-es együttesből két támadó kapott lehetőséget, hogy az első csapattal végezze a felkészülést. Eke Bálint azonban szintén sérült, így még nem végezhet teljes értékű edzésmunkát. A tavasszal kiemelkedően játszó Strasser Zoltán azonban már gólt is lőtt a felnőtt csapatban, edzőmérkőzésen a Károlyháza ellen 7-1-re megnyert találkozón.

Felforgatott bajnokság, állandó elvárások

A megyei első osztályból kiesett Kajárpéc, Nyúl és Győrladamér mellett a Szany visszalépett, így négy új csapat lépett előre a másodosztályból. A Töltéstava, a Beled, a Gönyű és a Hédervár lesz idén új ellenfél, utóbbit felkészülési mérkőzésen 2-1-re verte a JSE idegenben.

A vezetőség idén is az első hatba várja a csapatot, melynek a kupából kiesve csak a bajnokságra kell koncentrálnia, ám a nyitó fordulóban, vasárnap, rögtön a tavalyi negyedik helyezett Öttevény ellen kellene bizonyítani, ahol egy éve 4-0-ás vereséget szenvedtünk.

Prátser

-hirdetés- -hirdetés-