Sok jánossomorjai sikert hozott a harmadszorra megrendezett Gyereknapi Táncőrület Amatőr Minősítő Táncfesztivál vasárnap. A helyi művelődési házban közel 200 táncos lépett fel öt korcsoportban.

A versenyt a Nagy Katalin vezette Cintia Wellness Club rendezte. A kiterjedt baráti kapcsolatokkal rendelkező táncsuli versenyére nem véletlenül érkeztek rengetegen. Felléptek  a Magic Dance Klub jánossomorjai, mosonszolnoki, halászi csoportjai, a Street Dance Power Mosonmagyaróvárról, a Bonita Tánccsoport Pókaszepetkről, a Cintia Fit Dance jánossomorjai és levéli csapatai, a móvári bolyais társastáncosok, illetve az Alapfokú Művészeti Iskola jánossomorjai és fertődi táncosai. A koreográfusok: Kovács Melinda, Tóthné Földes Mária, Varga Eszter, Lakner Gabriella, Máté Andrea és Nagy Katalin voltak, ám az egyéni felkészülők között sokan maguk dolgozták ki a mozgássorokat.

Mini, gyerek, junior1, junior2 és felnőtt korcsoportban, hat tánckategóriában indulhattak a gyerekek, összesen 52 koreográfiát láthatott a zsűri a vasárnap délutánba nyúló versenyen. Arany, ezüst, bronz minősítést és különdíjakat nyerhettek el az indulók, a verseny fő célja azonban nemcsak az amatőr produkciók minősítése volt, hanem a gyerekek önbizalmának erősítése, és a diákok motiválása is. A zsűri összeállítása is tükrözte a színvonalat: Varga Erzsébet -Dizsi-,jánossomorjai születésű táncos, Borbély Laura az Urban Dance versenycsapatának hip-hop táncosa és An Chica hiphop és break-táncos, több csapat és a fővárosi nagycirkusz táncosa.

A verseny legfiatalabb csoportja a 3-4 éveseket is felvonultató Cintia Fit Dance ovis táncosai lettek, a legidősebb versenyzők pedig Pókaszepetkről érkeztek. A legtöbb szóló koreográfiát Máté Andrea készítette, akinek művészeti iskolás tanítványai remekül bizonyítottak. Szóló kategóriában a Cintiás lányoké volt a diadal. Legjobb táncos díjat kapott Molnár Csenge a Cintia Fit Dance tagja, illetve a Bonita Tánccsoport szóló táncosa. A legmosolygósabb csapat különdíját az elsős Cintiás csapat kapta. Különleges színfoltja volt a versenynek a móvári bolyais diákok társastánc-előadása és a levéli táncosok hip-hop bemutatója. A legjobb jelmez díját a Herkules a hős című koreográfia kapta, a legjobb ötlet díját a Pályaudvar, a zsűri különdíját a Street Dance Power csoport kapta. A verseny fődíját, a legjobbnak járó kitüntetést a pókaszepetki Bonita Tánccsoportnak ítélte oda a zsűri.

– „A verseny láthatóan elérte a célját, hiszen sok mosolygós, boldog táncos nyert a színpadon új erőt, kedvet a folytatáshoz. A dicsérő oklevelek és kupák nem csak a gyerekeket tették boldoggá, de sok szülőt is meghatottak. A zsűri nagyon elégedett volt a produkciókkal, színvonalasnak ítélte a versenyt. Mi pedig reméljük, hogy jövőre is megrendezzük a Gyereknapi Táncőrületet – mondta el a szervező Nagy Katalin.

Munkatársunktól

-hirdetés- -hirdetés-