Évzáró növendékkoncerttel köszöntötték a szünetet az Alapfokú Művészeti Iskola zenész diákjai csütörtökön délután a művelődési házban. A produkciók között minden hangszeres tanszak bemutatkozott, és bár mindenki nem léphetett színpadra, a legtöbb diák megmutathatta, mit tanult idén. Örömhír, hogy a térítési díjak jövőre nem emelkednek az iskolában.

A kezdők játéka mellett a haladók ügyes hangszeres darabjait és énekeit hallgathatta meg a nézősereg, köztük nem egy volt igazán nehéz, hosszú mű, amit nagy tapssal értékeltek. Fellépett a fúvós-kamaraegyüttes, a dob-duó és az éneket tanuló diákok is közös dallal léptek színpadra, de gyönyörű szólóéneket is hallhattunk. 56 zenész és 29 táncos diák szerez idén bizonyítványt az intézményben.

Kapcsolódó galéria: Zeneiskolai növendék-hangverseny

A szünet előtt kevesen tekintenek az őszi iskolára, ám a szülőknek jó hír, hogy nem emelkednek a térítési díjak a következő tanévben. Erről múlt ülésén döntött az önkormányzat képviselő-testülete Dravetzky István igazgató kérésére. Az igazgató elmondta, az előző év mutatói alapján nem volt szükség az emelésre. Jelenleg zenei tanszakon átlagosan 6900, tánc tanszakon átlagosan 6300 forint a féléves tandíj, ami a tanulmányi eredményekkel, jó jegyekkel csökkenthető.

HT

-hirdetés- -hirdetés-