Gázrobbanás történt a Rákóczi u. 74-ben, az ott lakó fiatal férfi nyitotta meg a gázpalackot elkeseredésében. Súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Az oltást 5 tűzoltóautóval végezték. A ház tetőszerkezete szétégett, fala megrepedt, a szomszéd épületet is veszélyeztette. A falakat helyi szakemberek és a tűzoltók éjjel kettőig tartó munkával támasztották ki.

 

Gázrobbanás
Életveszélyes égési sérülésekkel szállították kórházba azt a jánossomorjai fiatal férfit, aki feltehetően öngyilkossági szándékkal nyitotta magára a gázpalackot és gyújtotta meg a veszélyes anyagot szerda este a Rákóczi utca 47-ben. A kiengedett palack is felrobbant, a kiérkező tűzoltókat is ledöntve. A ház teljesen leégett, az összeomlás elől kitámasztással mentették meg ez éjjel, megfeszített munkával.

Óriási robbanás riasztotta meg a főutca környékén lakókat szerda este kilenc óra előtt. A házban lakó fiatal férfi nyitotta ki a gázpalackot, úgy tudjuk, élettársával való kapcsolata romlott meg. A kiömlött gáz lángra lobbant, amitől a férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett. Kiugrott az ablakon, ahol a szomszédban lakó férfi sietett a segítségére. Vízzel locsolni kezdte, és a házat is áramtalanította, értesítette a mentőket, tűzoltóságot. A fiatal férfit súlyos, életveszélyes állapotban szállították a győri kórházba.

A jánossomorjai önkéntes tűzoltók értek oda legelőször és kezdték meg az oltást. A házban lévő egyik gázpalack ekkor robbant fel, és a földre döntötte a két tűzoltót, akik nem sérültek meg. A mosonmagyaróváriak három, a jánossomorjai önkéntesek két autóval érkeztek a helyszínre. A házban egy másik gázpalack is volt, ám azt sértetlenül hozták ki a tűzoltók. Az épület tetőszerkezete teljesen leégett, a robbanás erősen megrongálta, megrogyasztotta a falakat. A beomlással fenyegető, életveszélyes épületet a Csizmazia és Fia Kft. munkatársai támasztották ki több órás munkával, az ugyanis veszélyeztette a szomszéd ház egyetlen kijáratát és az ott lakókat. Az oltással és romeltakarítással éjjel két órára végeztek a szakemberek, a hivatásos és az önkéntes tűzoltók. Addig a főutcán csak egy sávon közlekedhettek a járművek. Az épületet valószínűleg le kell majd bontani. A statikai vizsgálatig a házat kordonnal zárták el a tűzoltók, megközelítése tilos.

Hauptmann Tamás

 

-hirdetés- -hirdetés-