Felfújható mászófal, gumicsúszda, íjászkodás – csak néhány program azok közül amik a pusztasomorjai játszó- és pihenőparkban várták a gyerekeket vasárnap, gyereknap alkalmából.

A jó időnek is köszönhetően már vasárnap kora délután megtelt a somorjai játszó- és pihenőpark játékokkal és gyerekekkel. Az egyik legnépszerűbb program a felfújható mászófal volt, de nagyon élvezték a gyerekek a műanyagpályát is, ahol matracokon szánkázhattak le a dombról. Sorbanállás volt az arcfestésnél, a gumicsúszdánál, és a lovaglásnál is. Mindenki megtalálhatta a maga kedvenc programjait. Az íjászkodást a Hanyi Táltoscsikók nevű hagyományőrző egyesület tagjai mutatták meg a gyerekeknek. Aki benézett a jurtasátrukba, máris úgy érezhette, hogy a honfoglalás korába csöppent. A legkisebbek kipróbálhatták a fonott kosaras hintát, vagy barkácsolhattak, rajzolhattak és horgászhattak a PiCivilek sátrában – utóbbit a több szempontból is legfiatalabb helyi civil szervezet, a zenebölcsi apróságai és felnőttjei hozták létre, hogy megmutassák foglalkozásaikat és táncokkal, mozgással és kézműveskedéssel szórakoztassák a betévedő a bölcsis korú gyerekeket és szüleiket.

Jánossomorja önkormányzata minden évben hasonló gyereknapi programmal várja a kicsiket május utolsó vasárnapján. Lacknerné Fördős Klára szervező szerint arra is jó ez a nap, hogy azok a szülők, akik máskor kevéset tudnak a gyerekeikkel lenni, ilyenkor  együtt tölthetnek velük egy napot. „Úgy látom, hogy most egész családok jöttek ki, mindenhol látni apukát, anyukát, nagymamát, úgyhogy ez a hagyományos felállás talán egy évben egy napon itt a gödörben létrejön.”

A zenés program sem maradhatott el, idén Körmendi Hajnalka énekelt gyerekdalokat. Táncbemutatót tartott a Magic Dance Club és a Cintia Wellness Club is, a mozogni vágyók pedig még zumbázhattak is. Idén is minden gyerek beszállhatott a tűzoltóautókba, vagy megnézhette a Holle Anyó Színház zenés mesejátékát. Aki bírta, az akár este 8-ig élvezhette a programokat a parkban.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-