A tavaszi zenei koncertsorozatban idén háttérbe szorult a zene, néptáncokkal és persze a népviseletekkel ismerkedhettek meg az Aranykapu Óvoda gyerekei. A jánossomorjai Tititá Néptáncegyüttes azt is megmutatta, hogy az oviban elkezdett néptánccal hová fejlődhet a kitartó csemete.

Pozsonyi, szigetközi és rábaközi táncokat is megmutatott a Titittá Néptánccsoport múlt hét hétfőn a szentjánosi Aranykapu Óvodában, ahol nemcsak a jánosi, de a várbalogi picik is megnézhették az előadást. A produkciókat három korosztály táncolta. Ezzel is megmutatta a csoport, hogy Jánossomorján az ovisok az iskolában és majd kamaszként, felnőttként is folytathatják a táncot, rácsaphatnak a csizmaszárra, vagy épp sok szoknyás, díszes ruhákat is felvehetnek Mára ugyanis minden korosztály számára adott a néptánc lehetősége városunkban.

Az óvoda a hagyományos népzenei koncertek közé iktatta be a táncot, mint fontos részét e kultúrának. Schwartzné Varga Mónika óvodavezető elmondta – „Az Aranykapu Óvodában a művészeti nevelés keretében negyedévente zenei koncertet szervezünk a gyermekeknek. Megismertetjük a gyermekeket a népdallal, a különböző hangszerekkel, komolyzenével, népzenével és a néptánccal. Célunk, hogy szívesen hallgassák, és kedvet kapjanak az énekléshez, zenéléshez, táncoláshoz. A tavaszi zenei rendezvényen a Tititá néptánccsoport adott ízelítőt a népzene és néptánc hangulatából.  A felnőtt és gyermek tánccsoport tagjai fergeteges hangulatot teremtettek, a vidám zene és a gyönyörű népviselet maradandó élményt nyújtott. Köszönjük a vidám perceket!”

A rendezvény végén közösen járták kicsik, nagyok és ovisok, a legtöbb dalt, táncot pedig már ismerősként köszöntötték és ügyesen is járták a gyerekek, akik az oviban sok néptáncot, népdalt tanulnak meg. A fellépéseket később a somorjai és szentjánosi ovikba is elvinnék a szervezők.

HT

-hirdetés- -hirdetés-