-hirdetés- -hirdetés-
Több mint negyven programmal várja a nyár és az ősz a jánossomorjaiakat, ennek legtöbbje a helyi civil szerveztek által elindított rendezvény. Ezekről tárgyalt a szervezeteket összefogó civil fórum szerdán.

A nyár újdonsága a június 23-i szomszédünnep, ahol az egy utcában lakók az utcán felállított sátrak alatt szórakozhatnak. Az országos kezdeményezés célja, hogy a lakók közelebb kerülhessenek egymáshoz. Elsőként a Várbalogi utca rendezi ilyet, de remélik, több más utca is kedvet kap erre. A másik újdonság a szeptember 15-i Kulturális Örökség Napokon vár ránk. A különleges építményeket megmutató Uniós ünnepen a tavaly is sikert aratott Hengermalom egész nap kulturális centrumként várja majd a látogatókat. Az épületbejárás mellett kiállítást, filmvetítést és koncertet is kínál majd az önkormányzat tulajdonába került épület. A szentivánéji tűzugrás és lámpás kerekezés is egy sikeres, közös rendezvény volt tavaly, amire idén is sok érdeklődőt várnak a szervezők.

A nyári programok legtöbbjében több szervezet működik együtt, sok programhoz támogatást kapnak az önkormányzattól vagy a kulturális alap pályázataiból, de vannak olyanok is, amit teljesen önállóan bonyolítanak le a civilek, ami erejüket jelzi.

Lőrincz György, a Civil Fórum programszervezője elmondta, hogy a 2006-ban alakult fórum mára igazolta, hogy komoly eredményekre képes az összefogás, és az erős civil szervezetek egymásra találásából nemcsak együttműködések, új városi rendezvények születtek, hanem már barátságok is.

HT

Instagram

Instagram has returned invalid data.