Az itthoni szurkolóknak is bemutatkozott a SportM Kupa. A vasárnapi hazai forduló előtt, ünnepélyes keretek között adták át a legjobb amatőr csapatnak járó serleget, és most először vehették át a játékosok a kis kupát, vagyis azt, ami helyben marad. A közönség megtapsolhatta a tekések sikerét is, akik megnyerték az NB-III-at.

Díszes üvegserleg büszkélkedhet ezentúl a sporttelep vitrinjében, hirdetve, hogy a JSE 1998 után másodszor is elnyerte az ország legjobb amatőr csapata címet. Ez eddig egyedül a szomszédvár Csornának sikerült Magyarországon, ’77-ben és ’78-ban. A vázát a csapat veteránja, a kupagyőzelmet ismétlő Szalka Ferenc vehette át Bella Zsolttól, az önkormányzat Kulturális-, Oktatási és Sport Bizottságának elnökétől.

Kapcsolódó galéria: SportM serleg átadása Jánossomorján

A város nevében Lőrincz György alpolgármester köszöntötte a játékosokat, és adta át a vándorkupát Kopf Péter csapatkapitánynak, illetve az érmeket azoknak a játékosoknak, akik sérülés miatt nem vehették át azt a helyszínen. A szurkolók és az ellenfél Öttevény is megtapsolta a győzelmet. Az alpolgármester méltatta a csapatot és a városunkra országos figyelmet irányító diadalt. Megköszönte azoknak a munkáját is, akik háttérben dolgoztak a csapatért, illetve még utánpótlás-játékosként kezdtek el foglalkozni azokkal, akik május elsején a csúcsra értek.

Kapcsolódó galéria: SportM serleg átadása Jánossomorján

A díjátadón kiemelték a már ’98-ban is csapattag Drobnitsch Tamás edző és Szalka Ferenc különleges duplázását is, amire nem akad példa a sorozat történetében.

Remek gurítások

A JSE vezetősége itt gratulált a teke-szakosztálynak is, akik kiváló idény után meghódították az NB-III nyugati csoportját. A mieink három ponttal nyerték a bajnokságot, ami magabiztos fölényt jelez. A rangadókat, tétmeccseket hozta a gárda, és sikeres tavaszi szezon után lett a nyugati csoport legjobbja. A csapat fiatal, jó játékosokból áll, ezért jövőre szeretnének az NB-II-ben indulni, ahol a középmezőny a cél – mondta el a jtv.hu-nak Winkler László, a csapat tagja. Az érmeket egy későbbi időpontban kapják meg a szövetségtől.

HT

-hirdetés- -hirdetés-