Hosszan ömlött a gáz a Klafszky utca és a Féltoronyi utca sarkán, miután a vezetéket elvágta egy kis markoló, kerítésalap kiásása közben, csütörtök délután két óra tájban. A gázművek és a mosonmagyaróvári tűzoltóság hosszas munkával szorította el a csöveket és szüntette meg az erős szivárgást. Senki sem sérült meg.

Az elszabott cső két végét a gázművek szerelője speciális szerkezettel szorította el. A tűzveszélyes, óvatos munka azért sem volt könnyű, mert a nagy erővel kiáramló gáz magasra verte fel a földet, port. A vizsgálatok még tartanak, ám a helyszínen megtudtuk, valószínűleg figyelmetlenül ásta a kerítésalapot a markolót kezelő fiatalember, annál is inkább, mert a földből kiálló gázcsonk mellett alig egy arasszal állt meg a markolóval. A gáz közel egy órán át ömlött, ám elkerülték a begyulladást a szakemberek, senki sem sérült meg. A munkálatok nem okoznak gázkimaradást a környéken, mert egy üres telekhez futó szakaszt vágott el a kerítést építő markológép. A keletkezett kár nagy, ám pontos adatokat egyelőre nem tudni.

A jánossomorjai rendőrök eközben lezárták a kereszteződést, igaz, még így akadt pár autós és motoros, aki figyelmetlenül behajtott volna a gázömlés melletti utcán, őket a tűzoltók és a rendőrök térítették jobb belátásra.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-