2-1-es győzelmet aratott a Jánossomorja az újpesti Szusza Ferenc Stadionban a SportM Kupa elődöntőjében szerdán. A mérkőzés nagy részében dominálva, Drobnitsch és Szalka góljaival jutottunk a május elsejei döntőbe, ahol a baranyai első osztályban játszó Bóly lesz az ellenfelünk.

 

Esélyesként lépett pályára a JSE labdarúgó csapata a megyei másodosztályban harmadik helyen álló Töltéstava ellen szerda délután, az amatőr együttesek számára kiírt országos sorozat utolsó előtti körében. A találkozón minkét csapat sokat hibázott, kevés komoly gólhelyzet alakult ki a kapuk előtt. A JSE a 17. percig várt az esélyek igazolására: Drobnitsch szabadrúgása élesen, a tizenhatos bal oldaláról került a kapuba, amit a hálóőr már csak a vonal mögött ért el. Az 57. percben Szalka a kapust szépen kicselezve lőtt a kapu jobb sarkába. A Töltéstava a 88. percben tudott szépíteni, Lancerdorfen balról, távolról lőtte ki a jobb felsőt. A végeredmény nagyjából tükrözi a mérkőzés képét, bár az ellenfél az utolsó öt percben komoly nyomást gyakorolt Bári Dávid kapujára, mégis csak egy találatig jutott.

A csapattal korábban a SportM Kupa elődjét, a Szabad Föld Kupát elnyert Drobnitsch Tamás edző szerint a mutatott játék a tavasz leggyengébb teljesítménye volt, ám ezúttal ez is elégnek bizonyult a győzelemhez.

A SportM Kupa döntőjét május1-jén rendezik a Puskás Ferenc Stadionban, ahol a JSE ellenfele a Baranya megyei első osztályban szereplő Bóly lesz. A találkozó után rendezik a Magyar Kupa döntőjét is, ahol a Debrecen az MTK-val találkozik.

Az elődöntő mérkőzés felvételét pénteken láthatják a JTV-n!

JÁNOSSOMORJA – TÖLTÉSTAVA 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion. Vezette: Zierkelbach (Kobács P., Verpászi)

JÁNOSSOMORJA: Bári – Kompis, Szalai Zs., Fuhrmann, Winter (Cseri, a szünetben) – Hegedűs, Drobnitsch, Szalka, Szabados (Sebők 66.)– Csányi, Szeitz (Herczeg, a szünetben). Vezetőedző: Drobnitsch Tamás.
TÖLTÉSTAVA: Csiszár – Téglás, Wunderlich, Nátz (Poór 72.), Rozsos – Lanzerdorfen, Kurucz (Szalai, a szünetben), Kiss Z. (Nagy G. 62.), Takács G. – Bősze, Gulyás. Vezetőedző: Hiba Ferenc.
Gólszerző: Drobnitsch (17.), Szalka (57.) ill. Lancerdorfen (88.)
Sárga lap: Fuhrmann (59.), Takács G. (77.), Herczeg (82.), ill. Téglás (58.), Szalai (78.)

Prátser Krisztián – Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-