Kereszthalálával Jézus megváltotta minden ember bűnét, vasárnapi feltámadásával pedig a halál feletti győzelmet bizonyította. Ezt ünnepli a keresztény egyház húsvétkor. Jánossomorján a hagyományos húsvéti szertartások várták a híveket.

Krisztus világossága érkezett az emberek közé húsvétkor. A szombat esti tűzszentelés és vigília során a templomokban kigyulladó fénnyel szólaltak meg az addig hallgató harangok, csengők orgonák is. Kótai László atya a nagyheti szertartások során mindeni számára igyekezett eljuttatni az ünnep üzenetét. Elmondta, a húsvét az önfeláldozás, a remény és a hála ünnepe, ami mindenkié, a templomokon belül és kívül is. Fontos, hogy felkészítsük lelkünket a húsvét lényegének befogadására. Érezzük, hogy Jézus a békét, a jóra való törekvést és a mások iránti szeretetet tanítja meg nekünk, nem csak most, hanem az év minden napján.

Kapcsolódó galéria: Húsvét

Régen ekkor kereszteltek, ezért a keresztséggel felvett hitet is ekkor erősítik meg a hívek. Most is akadt, aki ekkor tette ezt először. Idén Szentjánoson tartották a feltámadási körmenetet. Ez nemcsak a feltámadás hirdetése, hanem a hit bátor megvallása és Jézus tanításának továbbadása is egyben.

Kapcsolódó galéria: Húsvét

Pénteken a szentpéteri kálvária keresztútját járták végig a hívek, átérezve Jézus megpróbáltatásait. Este a pusztasomorjai kereszthódolaton ismét végigjárták Jézus kálváriáját. Idén énekben mesélték el a passiót, csendesen emlékeztek Jézus halálára, és az önzetlen jóság felett ítélkező emberi kicsinyességre. Ekkor minden hívő kifejezheti hódolatát a kereszt előtt. Vasárnap délelőtt minden templomban szentmisével ünnepelték a feltámadást. Szentjánoson a fúvószenekar koncerttel köszöntötte a templomból kilépőket.

HT

-hirdetés- -hirdetés-