Hosszú betegség után elhunyt idősebb Drobnitsch Tamás, Jánossomorja díszpolgára, korábbi önkormányzati képviselő, a helyi labdarúgás egyik meghatározó alakja.

Méltósággal és küzdelemmel viselt, hosszú betegség után szerdán elhunyt Drobnitsch Tamás, akit 2008-ban tüntetett ki díszpolgári címmel a város a közösségért végzett kiemelkedő munkájáért. Szerteágazó életpályát hagyott maga után, Jánossomorja közéletének hosszú évtizedeken át tevékeny tagja volt. Jánossomorja Város Önkormányzata és a város maga is fájó szívvel búcsúzik Drobnitsch Tamástól, mondta Dr. Kurunczi Károly polgármester.


Pályája

1943-ban született, általános iskoláit Mosonszentjánoson végezte. Érettségit 1961-ben szerzett, ám származása miatt az akkori rendszerben nem mehetett egyetemre. A tatabányai szénbányában dolgozott fizikai munkásként. Később a mosonmagyaróvári egyetemen folytatta tanulmányait és szerzett végzettséget. Itthon növénytermesztési ágazatvezetőként dolgozott, majd 1981-től a helyi Kossuth termelőszövetkezet elnöki posztját töltötte be. Szakmai munkásságáért több állami kitüntetést kapott.
Aktívan részt vett városunk közéletében, már a rendszerváltás előtt is három ciklusban tanácstagként dolgozott és a megyei politikai szintéren is fellépett. 1990-től 2010-ig képviselőként tevékenykedett, ám akkor már nem indult újra. 1994 óta a szociális és egészségügyi bizottság elnöke volt.
Szerelme volt a labdarúgás, a helyi sportéletben is fontos szerepet játszott: sikeres játékos, 1960-ban a labdarúgó bajnokcsapat tagja volt. Később támogatóként, szervezőként vált a helyi sport nélkülözhetetlen részévé, 2005 decemberétől 2007 júliusáig a sportegyesület elnökeként is tevékenykedett.
Három gyermeke révén öt unokával büszkélkedhetett.
2008-as díszpolgári kitüntetésekor is városunkhoz való kötődéséről, Jánossomorja iránti szeretetéről beszélt. Hangsúlyozta, szinte mindig közösségben dolgozott, részt vállalt a munkából, így nem csak őt illeti a kitüntetés. –„Szeressék Jánossomorját, a közösséget, hogy élhetőbb legyen a város.”- mondta akkor.

HT

-hirdetés- -hirdetés-