Mindkét ellenfelét nagy fölénnyel győzte le a Jánossomorja Rascals a Baseball Magyar Kupa szombati csoportkörében. A csapat idén szeretné hazahozni a serleget Jánossomorjára.

A csoportkör rendezési jogát a csirkefogók nyerték el a szövetségtől, így a hazai pályán vívott körmérkőzésekben a mieinken kívül a budapesti 424 és a hódmezővásárhelyi hódok csapata mérkőzött a legjobb négy közé jutásért. A jánossomorjaiak elsöprően magas pontaránnyal, 30:0-ra és 32:0-ra győzték le ellenfeleiket.

Az elődöntőben a három másik csoport egyik továbbjutójával mérkőznek majd a döntőbe jutásért augusztusban. Fekete Csaba, a klub elnöke elmondta, a másik ágakon a papírforma szerint az Óbuda, a Szentendre vagy az Érd, és az Astros csapata juthat tovább. Bárki ellen is kell majd felállni, kemény meccseket ígér a szakember, mert idén szeretnék hazahozni a Magyar Kupát a városba. Az egy hétvégén megrendezett végső fordulókat augusztusban vívják majd.

A felnőtt bajnokság még nem indult el, jövő héten egy pozsonyi felkészülési tornára mennek a mieink, ahol szlovák és cseh csapatokkal találkoznak majd. A kicsiknél is tart még a felkészülés, a legkisebbek április 18-án kezdenek. Múlt héten a serdülők felkészülési meccsen fogadták itthon a pozsonyi Twins gárdáját. Bár a vendégek egy korosztállyal idősebbek voltak, nagyon jó mérkőzésen 12-7-es hazai győzelem született.

Egyéniben is sikeres a Rascals. A 2011-es év legjobbjának választott Radványi Tamást beválogatták az Európában első alkalommal megrendezésre kerülő Európai Főiskolai Baseball Liga egyik csapatába. 

HT

-hirdetés- -hirdetés-