Egy mézet kereső kismackó kalandos történetébe csöppentek az Aranykapu Óvoda nagycsoportosai a héten. Ők is kúsztak, ugráltak, bukfenceztek, ahogy végigjárták Brúnó mackó útját. Az óvónők így tették szórakoztatóbbá a mozgást a gyerekek számára.

 

Kalandok során át járta az erdőt Brúnó mackó, hogy ennivalót keressen, amíg szülei távol vannak. Ezt az utat kellett végigjárniuk a nagycsoportos ovisoknak. Kedden és szerdán délelőtt az összes tagóvoda legnagyobbjai bújhattak mackóbőrbe.

Kapcsolódó galéria: Mackókaland – az Aranykapu Óvoda sportdélelőttje

Az újrónafői óvónők találták ki, hogy mesét írnak a tornagyakorlatok köré, hogy könnyebben, bátrabban mozogjanak a gyerekek. Így motiváltabbak, lelkesebbek is. A kis medvebocsok ingoványos mocsáron át lépdeltek, rejtelmes barlangokat jártak meg, mély szakadékokat ugrottak át, persze csak képzeletben. A hidakat padok, a fát bordásfal, a barlangot sátor helyettesítette, és még sok ötletes akadálypálya várt a lurkókra.

Labdahiány

Az oviban is sokat mozognak a gyerekek, hetente egy tornaórájuk van, de minden nap kocognak, sétálnak, kirándulnak. Ám nem csak a magyar iskolásoknál mutatkozik meg a testmozgás hiánya, hanem már az óvodásoknál is. A szakemberek szerint 10-15 évvel ezelőtt általánosan ügyesebben, kitartóbban mozogtak az ovisok. Schwartzné Varga Mónika óvodavezető elmondta: Azért mi is észrevesszük, hogy nem olyan ügyesek a gyerekek mint régen. Jó példa, hogy a labdakezelésük is nagyon rossz, ám amikor a szülők tőlünk kérnek tanácsot, hogy milyen játékot vegyenek a kicsiknek, csodálkozunk, hogy labda még nincs otthon, pedig a legegyszerűbb játékok egyike.

Kapcsolódó galéria: Mackókaland – az Aranykapu Óvoda sportdélelőttje

A mesés tornát a hagyományos Oviolimpia helyett rendezte meg idén az intézmény. Korábban a nagy létszám miatt minden oviból csak egy csapat állhatott ki, most két nap alatt minden nagycsoportos megmozgathatta magát.

HT

-hirdetés- -hirdetés-