Nagy területen égett le a kiserdő egy füves tisztása vasárnap délután. A tüzet a kiérkező tűzoltók megfékezték. Személyi sérülés nem történt, a kár nem jelentős, ám a nagyobb bajhoz nem sok kellett volna. A tűz okát még vizsgálják.

Megdöbbentő látvány a nagy területen leégett, fekete rét az Agro-wirt 2003. Kft. jánossomorjai telephelye mögött. Nagyjából ezer négyzetméteren égett le a kiserdő szélén fekvő mező vasárnap öt óra tájban. A szerencsén is múlt, hogy nem történt nagyobb baj: A lángok a fák szélénél keletkezhettek és a szél miatt onnan terjedtek a telep felé – így a száraz ágak, bozótos nem kapott lángra. A tűz nem volt heves és a kiérkező tűzoltók hamar útját is állták. Ám az önkéntes tűzoltók szerint a közeli gabonatároló silók és a gáztartály is könnyen veszélybe kerülhetett volna, ha nagyobb intenzitású a tűz.

A tűzről lakossági bejelentés érkezett, a közeli helyszínre a szentpéteri őrs tűzoltókocsija hamar kiért. A mosonmagyaróvári hivatásos állomány két, a jánossomorjai önkéntesek szintén két autóval mentek a helyszínre.

A területen sokáig füstölt a leégett mező, így a mosonmagyaróvári tűzoltók az oltás után is biztosították a helyszínt, nehogy újra lángra kapjon az erdő. A tűz okát még vizsgálják, ám az önkéntes tűzoltók szerint valószínű, hogy figyelmetlen tüzeskedők vagy eldobott cigarettacsikk miatt kaptak fel a lángok a száraz területen.

HT

-hirdetés- -hirdetés-