Betörést akadályozott meg egy szomszéd a Hanság utcában szerda reggel kilenc óra tájban. Két férfi az épület hátsó ajtaját rángatta, amikor a szomszédságban lakó fiatal férfi észrevette őket. A bejelentés alapján a helyi őrs munkatársai hamar feltartóztatták a két gyanúsítottat. Egyelőre még nem tudni biztosan, összefüggés lehet-e a korábbi betörések és a szerdai között.

A lábnyomok arról árulkodnak, a betörők az udvari ablakon át leskelődtek a Gáspár-család Hanság utcai házánál, majd a hátsó ablak egyikét igyekeztek felfeszíteni. Nem voltak otthon a háziak, de a az épp kertészkedő szomszéd házának udvaráról épp rálátott az ügyködő betörőkre. A rajtuk ütő fiatal férfi elől a betörők a másik szomszéd kertjén át, az ottani nagykaput kifeszítve menekültek az utcára és indultak az Iparos utca felé gyalog, majd az itt álló faárubolt előtt szétváltak. Az üzletet vezető szemtanúk hallották is, amint jellegzetes tájszólással arról beszélnek, hogy a többiek majd összeszedik őket később. Az üzlet biztonsági kamerája is felvette a menekülőket.

A lakosok gyorsan értesítették a rendőrséget, akik a művelődési ház előtt állították meg és igazoltatták a kék Fiat Panda típusú személygépkocsival menekülő, információink szerint román állampolgárságú gyanúsítottat. Úgy tudjuk, a helyi rendőrség a délelőtt folyamán több, a város utcáin járkáló román állampolgárt kihallgatott. A rendőrsége egyelőre még nem erősítette meg információinkat, így azt sem tudjuk, összefüggés lehet-e a most megakadályozott betörés és a korábban a városban elkövetett, hasonló bűncselekmények között.

A Hanság utcai háznál az ott lakók elmondása szerint már nem sok hiányzott, hogy elpattanjon a feszített műanyag ablakkeret és betörjön az ablak. A szemben lakóNémeth Imre és felesége elmondták, utólag feltűnt, hogy előző nap már láttak két gyanús idegen férfit, akik feltűnően vizsgálgatták a környék házait, délelőtt azonban nem figyeltek fel semmire. A napokban nem ez az első eset. Egy másik jánossomorjai házba hétvégén éjjel törtek be és nagy értékű műszaki cikkeket vittek el.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-