A héten kelet mesevilágába is elutazhattak a gyerekek: Az idén 50 éves szombathelyi Savaria Szimfonikos Zenekar Rimszkij-Korszakov: Seherezádé című művével idézte meg az ezeregy éjszaka meséit a bérletes hangversenysorozatban.

A szultánnak hosszú éjszakákon át mesélő lány történeteit 1888-ban zenésítette meg az orosz zeneszerző. A szombathelyi szimfonikus zenekar most a hagyományos Filharmónia bérletes sorozatban mutatta be az orosz darab részleteit a hozzá fűződő mesékkel.

Kapcsolódó galéria: Savaria Szimfonikusok – Seherezádé

A fiatalon tengerésztisztnek tanuló Rimszkij-Korszakov e darabjában is sokszor megjelenik a csendes, vagy épp feltámadó tenger. A hozzánk most először ellátogató szombathelyi zenekar februárban töltötte be 50. születésnapját. Azért választották ezt a darabot, hogy könnyen megszerethető komolyzenei művet mutathassanak a gyerekeknek. Az Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett helyi fellépéseknél lényeges, hogy a gyerekek számára is könnyen megérthető darabok érkezzenek Jánossomorjára.

A sorozat idei utolsó, április fellépésén a Győri Ütősegyüttes Győrtől Dakarig utaztat majd minket a népzenén keresztül.

HT

-hirdetés- -hirdetés-