2012.március 12-én Hegedüs Ivánné, Gizi néni, hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában elhunyt. Búcsúzunk Gizikétől, aki egy személyben volt gondos anya, szerető feleség, kiváló pedagógus és önfeláldozó barát, akit életében mindig és minden körülmények között tanári hivatásának teljesítése és mások megsegítésének önzetlen lelkesedése vezetett.
A Körzeti Általános Iskola búcsúzó levele

Gizi néni szívvel-lélekkel matematika tanár volt. Ennek élt fiatal korában, ezzel foglalkozott nyugdíjas éveiben, ebben talált kikapcsolódást betegsége idején is. Éleslátású volt, nem nyugodott, míg valamit meg nem értetett tanítványaival. Soha nem esett terhére a munka. Igényességét, fegyelmezettségét gyakran csodáltuk. Tanítványai közül ma sokan sikeres szakemberek, akiket hittel és szeretettel tanított a logikus gondolkodásra, megmutatva nekik egy nehéz tantárgy, a matematika szépségét. Utolsó pillanatig tanulni lehetett tőle: kitartást, tűrést és a szenvedés elviselését.

Szerénysége, hivatástudata, példaértékű segítőkészsége jelentette azt a belső forrást, ami az évek során derűt és örömet adott neki, s általa mi is meríthettünk ebből a forrásból. A halál megszabadította szenvedéseitől, mégis nehezen engedjük el. Úgy távozott közülünk, hogy mindent elrendezett emberi környezetében és a lelkében is.

Sík Sándor szavai adjanak nekünk, itt maradóknak kapaszkodót a további küzdéshez:

„ Embernek lenni!
Csak embernek, semmi egyébnek,
De annak egésznek, épnek,
Föld szülte földnek
És Isten-lehelte szépnek!”

Nyugodjék békében!

Körzeti Általános Iskola tantestülete

-hirdetés- -hirdetés-