Új lelkészt köszöntött nemrég a helyi református gyülekezet. Csáfordy Julianna hosszú távú helyettesítésként látja el a református közösség lelkipásztori feladatait, és tartja meg a kéthetenkénti istentiszteleteket a helyi imaházban.

Csáfordy Julianna mosonmagyaróvári református lelkész február elsejétől vette át a lelkipásztori feladatokat Jánossomorján – a korábbi vezető, Mátyás János nyugdíjba vonulása miatt. A álló helyi gyülekezet gyenge ahhoz, hogy saját lelkipásztora legyen, így Csáfordy Julianna a mosonmagyaróvári mellett látja el a jánossomorjai feladatokat.  A lelkész 1987-től szolgálja a szomszédos város gyülekezetet, és jó kapcsolatokat ápol a jánossomorjai kis közösséggel.

A helyi református gyülekezet magját a felvidékről ide telepítettek és a határokon belülről ide költözők adták. Az idővel azonban a gyülekezet tagjainak száma megfogyatkozott, fontos lenne az újak megszólítása, a bővítés. – „Akik templomba jönnek, nem azért teszik, mert nem tudnak mást csinálni, sokkal inkább azért, mert értik az Ige üzenetét és ebből táplálkoznak lelkileg. Ezért érzem fontosnak, hogy a minőségien megfogalmazott Ige álljon a középpontban, ami aztán megerősítheti a gyülekezetet.” – mondta Csáfordy Julianna. A lelkész elmondta, 143-an vallották magukat reformátusnak a legutóbbi népszámláláskor, ők pedig 30 főt tartanak nyilván,  Az istentiszteletekre azonban ennél jóval kevesebben járnak. A lelkipásztor most minél jobban szeretné megismerni a helyi gyülekezet tagjait. Nemcsak az imaházban, hanem személyes látogatásokon is megszólítani őket.

HT

-hirdetés- -hirdetés-