Más falugazdász segíti február végétől a helyi termelőket. Turner Zsoltot sokan ismerősként köszönthetik, hiszen korábbi feladatai során jó rálátást kapott a helyi viszonyokra, földterületekre. A korábbi tisztviselő, Krass Dezsőhosszú éveken keresztül végezte a gazdajegyzői feladatokat Jánossomorján és környékén. Most létszámleépítés miatt kellett megválnia munkahelyétől. Tekintse meg Turner Zsolttal készített beszélgetésünket Videótárunkban! 

A Mosonmagyaróvári Kerületi Hivatal által kinevezett jánossomorjai és várbalogi új gazdajegyző elmondta, a hivatal különösebben nem változik: -„Nagy változások egyelőre csak az ügyfélfogadási rendben lesznek, a heti kettő helyet sajnos egy alkalommal, csütörtökön nyolctól délután fél kettőig találnak meg a Polgármesteri Hivatalban az ügyfelek. Ennek az az oka, hogy több feladatot, települést is el kell látnom. Amikor azonban nagyobb léptékű teendők jönnek, mint például a terület alapú egységes kérelembeadás, akkor valószínűleg hétfőnként is megtalálnak itt a gazdálkodók. Ez várhatóan márciusban kezdődhet meg.”

Jelenleg az őstermelői igazolvány idei érvényesítésére hívja fel a figyelmet a szakember, hiszen e nélkül nem értékesítheti senki terményét. A másik aktuális ügy a gázolaj-jövedékiadó visszaigénylése. – „Itt annyi a változás, hogy tavaly a falugazdász ingyenesen kikérhette a földhasználati lapszemlét a mosonmagyaróvári földhivataltól, de ma a termelőnek kell ezt kikérnie, és fizetni is érte. De ha a falugazdásznál nyilatkozik arról, hogy az előző beadáshoz képest nem történt változás a földterületében, akkor nem kell ezt kikérnie, és megtakaríthatja a befizetést.”

Turner Zsolt számára nem ismeretlen Jánossomorja. Területi felügyelőként több korábbi munkahelyén ismerhette meg a települést és gazdálkodóit, a földek elhelyezkedését és a tulajdonviszonyokat. Jánossomorja mezőgazdasága erős, nagyjából 200 gazdálkodót tartanak nyilván, akik a falugazdász szerint magas szinten, hozzáértően végzik a munkájukat, a helyi átvevő Agro-Wirt Kft. pedig nagymértékben segíti az életüket.

Turner Zsolt falugazdász telefonszáma: 06-70/436-2678

HT

-hirdetés- -hirdetés-