Új családsegítő szakember állt munkába Jánossomorján. A kistérségi irányítású szociális szolgálatot eddig Radics Kálmánné végezte helyben, aki január elsejétől vonult nyugdíjba. Munkáját a múlt heti képviselőtestületi ülésen köszönte meg az önkormányzat.

 

Virágcsokrokkal búcsúztak Radics Kálmánnétól a múlt szerdai testületi ülésen. A nyugalmazott pedagógus 2005-től a Mosonmagyaróvári Kistérségi Társulás gyermekjóléti szakembereként, majd 2009-től a felnőttek családsegítőjeként dolgozott Jánossomorján. Hugi néni büszkén és örömmel gondol vissza elért eredményeire. – „Mindenkivel megtaláltam a kapcsolatot, a hangot, és mindenkin tudtam segíteni. Mindenki szeretett és én is nagy szeretettel voltam mindenki iránt, soha nem néztem azt, hogy ki honnan jött,  lehetett az gyerek vagy felnőtt, én nagyon szívesen segítettem nekik. Nekem ezek a legfontosabb sikerek.”

Az utód, a mosonmagyaróvári Radek-Kiss Szilvia hasonló célokkal állt munkába év elején. A felnőttek, családok minden szerdán 8 és 12 óra között találják meg a szakembert a Klafszky-tagiskolában, délután pedig a családokat látogatja az új családsegítő. A feladatok széleskörűek, a családi problémák minden fajtájával fordulhatunk a családsegítőhöz, legyenek azok lelki, anyagi, hivatali ügyintézési problémák. A mosonmagyaróváron ifjúsági területen is dolgozó szakember a helyi közösség összetartó erejét is szeretné segíteni Jánossomorján.

HT

-hirdetés- -hirdetés-