Parázs hangulatú és nem utolsó sorban sikeres mérkőzésekkel zárta a téli időszakot a Jánossomorja Rascals. A nemrég toborzott legfiatalabbak a várakozásokon felül vizsgáztak első tornájukon, idősebb társaik pedig tornagyőzelemmel koronázták meg a jánossomorjai szereplést.

A nagykovácsi Amerikai Iskola három éve rendez teremtornát az ország fiatal baseballosainak. Február 25-én szombaton három korosztály 16 csapata, több mint 200 gyerek mérkőzött az iskola kiváló termeiben. A mezőny idén már nemzetközire bővült, hiszen az amerikai kisdiákok mellett idén egy pozsonyi és egy bécsi gárda is bázisra lépett.

Bár a jánossomorjai legkisebb 7-12 évesek a hat tagú csoport ötödik helyét szerezték meg, ez is óriási eredmény az edző szemében. Fekete Csaba elmondta: – Nem hittem volna, hogy ezek a lurkók, akiket csak az év elején toboroztunk az iskolai órákat látogatva, és most ismerkedtek meg a játékkal, micsoda lelkesen és kiválóan mérkőznek. Mintha az életükért baseballoztak volna. Ez igen reménykeltő számomra.”

A Rascals 12-14 éves korosztályú csapata szoros csatában nyerte el a szintén hatos csoport aranyérmét. Azt az újbudai gárdát kapták a döntőben ellenfélként, akiktől a csoportmérkőzések során egyetlen vereségüket szenvedték. – „A parázs hangulatú meccsen fej-fej mellett haladt a két csapat, mindig új energiákat előszedve. Felnőtt mérkőzésekben is ritkán látni ilyen kiváló játékot, ezt még a bírók is kiemelték a találkozó után. Végül is egy ponttal, de a Rascals nyerte a meccset és a tornát is.” – mondta ez edző.

A csapat számára az is nagy öröm volt, hogy most sok szülő is elkísérhette a gyerekeket a busszal, és így remek szurkolótábor segítette a jánossomorjaiakat.


Bronz a Vasas pályán

A 13-16 éveseknek rendezett, február 5-i, budapesti szövetségi baseballtorna is hozott jánossomorjai érmet: A Rascals harmadik helyet szerzett az Óbuda és az Érd mögött, a bronzdöntőben az Újbudát legyőzve. Itt a Vasas fedett műfüves pályáin játszhattak a csapatok.

Labdába rúgtak

Ha már a műfüvön nem tudtak labdába ütni, hát rúgtak a nagyok. A felnőtt játékosok számára ugyanis kicsik a hazai műfüves terempályák, így már tavaly is teremfoci-tornát rendezett a szövetség a magyar baseball-csapatok számára január végén. Ezt a – Rascalsból áthallott – Jánossomorja Rákászok csapata nyerte, visszavágva a döntőben a tavalyi vereségért a Budapesti 424-nek.

A felkészülésnek mindezzel nincs vége: A felnőttek április elején egy pozsonyi tornán bizonyíthatják, mennyire jó formában várják a tavaszi kezdést.

HT
-hirdetés- -hirdetés-