A farsang a tél elűzésének ünnepe, nem meglepő, hogy a tavaszt váró gyerekek nagy lelkesedéssel ünnepeltek az óvodákban. Vidám jelmezekkel, tánccal, mondókákkal és persze kiabálással űzték el a hideg időt a pénteki havazásban, jól látható sikerrel.

Kiáltással és mondókákkal űzték el a telet az ovisok péntek délelőtt, és hamarosan szinte csodát láttak, a hóesés elállt és a vastag hótakaró olvadni kezdett odakint. A hagyományos télűző ovis farsangon ismét táncolhattak a gyerekek, a Kislaptáros Népzenekar muzsikájára, és az iskolás néptánccsoportot irányító Léber Lászlótfigyelve.

Kapcsolódó galéria: Farsang a szentjánosi és a szentpéteri óvodában

Szentpéteren sem tétlenkedtek, itt is táncmulatsággal kergették el a hideg időt. De az óvónők kiváló színészi játékkal előadott, vidám mesejátékából azt is megtanulhatták, hogy még vőlegényt sem könnyen kap magának az, aki nem tanul meg szépen beszélni.
Mindhárom ovi farsangi bálján ötletes és színes jelmezek vonultak fel. Az Aranykapu óvoda télűző farsangi bálja minden évben nagy ünnep, ahol közösen várják hogy már kint játszhassanak a szabadban.

HT

-hirdetés- -hirdetés-