Kamion rohant bele egy korábban megcsúszott, és az út szélére parkolt személyautóba a péntek reggeli havazásban a Rákóczi utcai benzinkútnál. Mindkét sofőrt a hirtelen leesett hó zavarta meg, sérülés nélkül úszták meg az ütközést. Az utak tisztítása nagy feladat volt a hótolóknak.

Reggel hét óra után egy Opel Astra személygépkocsi hajtott ki a péteri benzinkúttól, ám a túlsó sáv felé indulva megcsúszott a havas úttesten, és kivitte a forgalomtól elzárt területnél álló közlekedési táblát. A vezető ezután az út túloldalán lévő lehajtóhoz állt, és kiszállt, hogy visszategye a táblát. Ekkor érkezett egy horvát kamion, ami, feltehetően nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett, és a havas úttesten rosszul mérhette fel a forgalomtól elzárt területet. Az ott álló férfi elől félrehúzódva beleütközött az út szélén parkoló személygépkocsiba, ami több métert pördült, a tehergépjármű pedig az árokba billent. Személyi sérülés nem történt. A helyszínelés ideje alatt a 86-os e szakasza csak egy sávon volt járható, rendőrök irányították a forgalmat. A kamion nem veszélyes anyagot szállított, rakománya nem sérült, a személyautó hátsó része tört össze.

A sűrű hóesés megnehezítette a közlekedést a főúton, a rendőrök ezért az önkormányzat hótolóját kérték meg, hogy fokozottabban járja a főúti szakaszt. Mint mondták, a közútkezelő takarító gépe ugyanis csak egyszer ért el a városba, az út viszont rendkívül csúszós és balesetveszélyes volt.

HT

-hirdetés- -hirdetés-