Farsangot ünnepeltek a legkisebb civil szervezet tagjai hétfőn. A jánossomorjai zenebölcsiben vidám jelmezbe bújva mozoghattak a zenére a gyerekek és énekelhettek az anyukák. A farsangi bálon nem lemezről szóltak a kedvenc gyerekdalok, zenekar játszott a piciknek.

Bolondgomba, pingvin, szőlőfürt, cowboy és még sok más érdekes figura rohangált fel és alá, pörgött, táncolt és énekelt hétfő este a művelődési ház kistermében, amit betöltött a sok finom sütemény illata. A RizikóFaktor zenekar egy csokor gyerekdallal érkezett az estére, és nemcsak a mai kedvenceket vonultatták fel, hanem az anyukák kedves dalai közül is játszottak párat.

Kapcsolódó galéria: Zenebölcsi farsang

A tavaly áprilisban kezdődött zenebölcsi célja, hogy megismertesse a legkisebbekkel a zene világát, a ritmust, a dallamra való mozgást. De a szocializáció terén is sokat ad a családoknak, hiszen itt társaságba kerül a pici, és nem utolsó sorban az anyukák is megoszthatják a tapasztalataikat. A csoportot Iván-Varga Veronikavezeti, aki most második kisbabája miatt „szabadságát” tölti, addig Medgyesi Katairányítja a zenebölcsit. Szerinte a csoport mára túlnőtt a kezdeti célokon, és összekovácsolódó közösségként kezd működni.

– „A nyári Fut a városon kezdődött ez, amikor az együtt futó zenebölcsisek megérezték, milyen jó sok ember előtt, közösen szerepelni. Aztán a tökfesztiválon is külön szekciót alkottunk, kistöknek öltözve, volt közös Mikulás-partink, most pedig együtt élhették meg az első farsangot. Szóval tulajdonképpen alakul a legfiatalabb civil szervezet.” – mondta Medgyesi Kata.

A klubba jelenleg nyolc gyerek jár, ám ez a szám ingadozó. Öröm azonban, hogy a korosztályból kinövő gyerekek és szüleik is vissza-visszatérnek, amire jó példa a farsangi rendezvény is.  – „Az összetartást egyébként az is mutatja, hogy a zenebölcsi csapata Vera – remélem már nem sokáig tartó – távollétében is együtt maradt. Most én koordinálom a foglalkozásokat, de várjuk vissza a szakembert. Néhány lelkes anyukának köszönhetően egyébként a jövőben is szervezünk majd hasonló akciót, és szeretnénk nyitni is. Kreatív délutánokat is tartanánk Horváth Alfonzné kezdeményezésére, ahol a beszélgetés mellett mindig készítenénk valamit, egy jó sütit, játékot, ilyesmit. Cél, hogy minél több szülő mozduljon ki gyermekével együtt, meg persze, hogy segítsük egymást ötletekkel, információkkal, néhány baráti szóval.”

Kapcsolódó galéria: Zenebölcsi farsang

A zenebölcsisek remélik, hogy egyre többen kapnak kedvet a zenebölcsi hasznos és kellemes légköréhez. Foglalkozásaikat péntekenként 10 órától tartják a művelődési házban, az újakat pedig már negyed órával előbb is várják, hogy egy kis tájékoztató után már ők is csatlakozhassanak a közös mozgáshoz.

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-