Eddig baj nélkül úsztuk meg az ítéletidőt.: A hétfő este megérkezett havazás nem okozott gondokat, kedd délelőtt járhatóak az utak a városban, a hó és hófúvás nem akadályozta a közlekedést. A melegedőket sem keresték fel és úgy tudjuk, más gondokat sem okozott a hideg.

Járhatóak az utak Jánossomorján, bár az esti-éjszakai hóesés megszűnt, több helyen hóátfúvások és foltokban megmaradt hóréteg nehezíti a közlekedést. Az önkormányzat takarítógépe a reggeli órákban tisztította a 86-ost, a belterületi és a határhoz vezető főutakat, belterületi mellékutakat is. A 86-os főút is járható.

A Magyar Közút gépe még nem ért ki Jánossomorjára, tájékoztatott a településgondnok, ám ha nem érkezik újabb havazás, a város megbirkózik az átfúvásokkal – mondta Máró Antal. Az önkormányzat dolgozói is a gyalogos közlekedés szabaddá tételén dolgoztak reggel óta. Három csoportra osztva, a három településrészen egyszerre tisztították meg a buszmegállók, közintézmények környékét.

A hideget is baj nélkül átvészelte eddig a város. Az átmeneti melegedőkre nem szorult rá senki kedd reggelig, és az orvosi ügyeletnek sem kellett ellátnia senkit. A rendőrök, polgárőrök továbbra is ellenőrzik azokat, akiknek gondja lehet a fűtéssel, önmaguk ellátásával. Tüzelő nélkül, veszélyes állapotban nem találtak senkit, akinek csak pár napra való tüzelője volt, azt tájékoztatták a segélyhez jutás illetve a melegedők elérésének lehetőségéről.

Elképzelhető, hogy a hideg miatti, megélhetési gondok számlájára írható az a tyúklopás, ami Pusztasomorján, a Petőfi utcában történt. Itt hét állatot loptak el az elmúlt pár nap alatt a háziaktól. (Információink nem hivatalos forrásból származnak.)

A Magyar Közút délelőtt nem számolt be járhatatlan utakról a megyében. A Kisalföld Volán utasai 5 perc – negyed órás késésekkel számolhatnak a cég tájékoztatása szerint. A meteorológia kedd éjjelig jósol nagyjából 5 centiméteres havazást térségünkre. Nagy erejú szélre, széllökésekre még számítani kell, a szél kedd estétől mérséklődik. A hideg idő azonban folytatódik.

HT

-hirdetés- -hirdetés-