Vidám műsorral, a Canto Excolo Kamarakórus énekével és közösségi, jó hangulattal bálozott a Társaskör Egyesület szombaton. A farsangon más is adott okot az ünneplésre: A közel nyolcvanfős szervezet idén ünnepli tízéves fennállását, így visszatekintettek a szervezet eddigi farsangi összejöveteleire is.

Telet űztek a Társaskör tagjai szombaton este a művelődési házban. A néphagyomány szerinti télijesztő ünnepen a hétvégére beköszöntött hideg idő valóban megdolgoztatta a társasköri tagokat.

Kapcsolódó galéria: Társasköri farsang

A bál kezdetén azonban az emlékezés is szerephez jutott. Jakabné Gruidl Teréz elnök köszöntője után Wittmann Elekné segítségével visszatekintettek az elmúlt hét társasköri farsang vidám perceire, szép emlékeket idéztek azokról, akik már nem ünnepelhetnek a többiekkel, és köszöntötték az új tagokat is.

A társaskörhöz tartozó Canto Excolo Kamarakórus idén vidám dallamokkal köszöntötte az egyesület tagjait. A kórusművek mellett Őri Sándor nyelvtörő Romhányi-előadása is viharos tapsot aratott. A műsor után a porond feletti uralmat a régi időket idéző lemezlovas vette át.

Kapcsolódó galéria: Társasköri farsang

A tíz éve sikeresen működő egyesület a város kulturális életének meghatározó szervezete, amiért idén januárban vehette át a Jánossomorja Kultúrájáért Kitüntető Címet. Ennek pénzdíját, és a bál tombolájából befolyt összeg felét, összesen 40 ezer forintot ajánlottak fel a sportcsarnok defibrillátorának megvásárlásához a buli után.

-hirdetés- -hirdetés-