Január elsején délután koncertre invitálta a település lakóit a Jánossomorjai Fúvós Egyesület. Az ötödik újévi koncerten sok vendégzenész is szórakoztatta a közönséget.

A bécsi újévi koncert mintájára öt évvel ezelőtt tartottak újévi koncertet Jánossomorján a fúvósok. Akkor is, most is több vendégművészt is felkértek a szereplésre, hogy változatos és színvonalas zenei élménnyel köszönthessék 2012 esztendejét a helyiek. A koncertet most először rendezték elsején, ezt pedig szeretné szokássá tenni az egyesület.

Kapcsolódó galéria: Újévi koncert

A zenekar a német dallamoktól a modern zenéig sok darabot játszott az esten. Felléptek az Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, Dravetzky István és felesége, Dravetzkyné Stumpf Erika. Utóbbi négykezest játszott Lőrinczné Karácsony Hajnallal, az iskola korábbi oktatójával. A fúvószenekar volt tagja, Őri Sándorkellemes és virtuóz zongorajátékát is hallhattuk. Zongorázott Lakatos Tamás is. A mosonmagyaróvári, vak muzsikus többek között Liszt, Bartók és Mozart-műveket játszott a közönségnek, lenyűgöző módon. Az est két házigazdái a szintén mosonmagyaróvárról érkezett Szabóné Papp Zsuzsanna és Milasin István voltak. A dallamok után pedig állófogadás várta a nézőket Kiss Zsolt a Vadász Vendéglő vezetőjének jóvoltából.

A fúvósok az előadáson megköszönték eddigi segítőik, támogatóik egész éves bizalmát, különös tekintettel a város önkormányzatára. A jótékonysági újévi koncerten befolyt támogatást hangszerfelújításra költi a zenekar.

HT

-hirdetés- -hirdetés-