Az év utolsó hetében is dolgoznak a sportcsarnokban, elkezdődött ugyanis az épület vizesblokkjainak és nyílászáróinak felújítása. Így két ütemben, összesen közel 30 millió forintból szinte teljesen felújítják a csarnokot.

A szakaszokra bontott felújítás során jelenleg az első vizesblokkok és irodák újulnak meg, azt követően folytatják beljebb a munkát a kivitelezők. A zuhanyzókat, öltözőket teljesen felújítják, beleértve a fűtőtesteket, vízelvezetést. Az emeleti és földszinti folyosók burkolatát is kicserélik, a régi nyílászárók helyett is újakat szerelnek be. A csarnok ablakcseréje ígérkezik a legnagyobb falatnak. A munka során az üveget és az ablaktartó keretet is kicserélik, hogy javítsák a hőszigetelést. Itt különösen körültekintően kell végeznie a munkát a kivitelezőknek: az időjárási körülmények, az erős szél mellett a nemrég befejezett új csarnokpadló védelmére is nagy figyelmet kell fordítania.

A vizesblokk munkái várhatóan februárra fejeződnek be, az ablakcsere akár márciusig is elhúzódhat, ha az időjárás hátráltatja a nagy felületet borító ablaktáblák cseréjét. Az iskolai testnevelésórák – és egyéb, délutáni sportolás – minél kisebb zavarása is cél: várhatóan a tanórákat, ha kisebb átcsoportosításokkal is, de változatlanul megtartják majd.

Már van, ami elkészült: A régi kosárlabdapalánk helyett újat kapott a terem. A korábbi már igen balesetveszélyes volt, így nem is használhatták. Most új, már motorral felhúzható palánkokat kapott a sportcentrum. Az új eszköz közel másfél millió forintba került.

A vizesblokk felújítása kilenc, az ablakcserék nyolcmillió forintba kerülnek előreláthatólag. Így összesen nagyjából 19 millió forintot fordít a csarnokfelújítás második ütemére az önkormányzat.

Korábban közel 10 milliót költöttek a talajcserére, így összesen harminc millióból újult meg az épület – a 2011-es költségvetés terhére. -„Nem tudjuk, mit hoz a holnap, hogy az iskolák irányításába, tulajdonlásába mennyire szól bele az állam, de bármit is hoz a jövő: A csarnok itt marad, a mi gyerekeink használják, tehát fontos, hogy megtegyünk mindent, hogy a megfelelő körülményeket biztosítsuk a jánossomorjaiaknak.” – mondta el a JTV-nek Dr. Kurunczi Károly polgármester. Ez magyarázza azt is, hogy a csarnok talajcseréje után hirtelen elhatározásból tovább folytatta a munkákat az önkormányzat, hogy még az esetleges oktatási törvényváltozások előtt felújíthassák a csarnok fontosabb elemeit. Erről a novemberi ülésen döntöttek a képviselők. Ezzel már csak az épületszárny egy részének új burkolása és szigetelése marad hátra a csarnok teljes felújításához.

HT

-hirdetés- -hirdetés-