Egyik legjobb eddigi koncertjét adta a Canto Excolo Kamarakórus a szentpéteri templomban szerdán. A jánossomorjai karácsonyi ünnepek elmaradhatatlan kóruskoncertjén az énekesek vallási és világi karácsonyi dalokkal is készültek, de most először az általános iskola felsős kórusa is velük énekelt.

 

Együtt énekeltek kicsik és nagyok a szentpéteri templomban. A Canto Excolo Kamarakórus nyolcadik alkalommal köszöntötte a karácsonyt hangversennyel Jánossomorján és környékén. Az mosonszentpéteri templomban tartott koncerten az általános iskola felsőseinek kórusa felnőtt a feladathoz, és kiválóan énekelt együtt a kórustagokkal. A Lőrinczné Karácsony Hajnal vezette gyerekek sokat tanultak a próbák alatt, és nagy kihívás volt a rengeteg néző előtti, templomi fellépés is.

Kapcsolódó galéria: A Canto Excolo kamarakórus karácsonyi koncertje

A Canto tagjai is örömmel dolgoztak együtt a fiatalokkal, és remélik, a jövőben is sikerül közösen a közönség elé állniuk. A kórus idei repertoárjában egyházi énekek, gospellek és világi karácsonyi dalok is felhangzottak. A csendes, halk énekkel, remek technikával, kiválóan töltötte be a templomot a Canto. Az évről évre színvonalas művekkel érkező kar az egyik legfontosabb fellépésének tartja az adventi koncertet. Szabó Attila kórusvezető szerint szerdán az eddigi legjobban sikerült Canto-koncertet hallhatták a jánossomorjaiak.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-