Szívbemarkoló történettel emlékeztetett az ünnepek lényegére az ötödik Városi Karácsony csütörtök este. A Nagyné Kő Mária rendezte műsor sok helyi művészeti csoport összefogásából született meg.

 

Versek, dalok, mesék dörzsölték meg a nézők szívét a műsoron. A gyermekszínjátszók, a Boloct Színtársulat tagjai, a zeneiskola tanulói és tanárai érkeztek a színpadra, az Aranykapu Óvoda Dalosköre pedig a felsős iskolások kórusával énekelt közösen, hogy minden néző ráébredhessen az ünnep igazi tartalmára és gazdagabban készülhessen az otthoni ünneplésre.

Nagy Kő Mária köszöntőjében kiemelte, hogy karácsonykor harmóniát, békességet kell kialakítanunk magunkban és közösségeinkben egyaránt. – Fontos, hogy ezt az ünnepet kiterjesszük saját kis közösségeinkre, mert mindenki rohan és felületessé válik, pedig az összetartozás segít minket ráhangolódni az ünnepre.”

Kapcsolódó galéria: Városi karácsonyi ünnepség

A 2007-ben indult városi karácsonyi ünnepség mára Jánossomorja ádventi ünnepsorozatának lényeges részévé fejlődött. Nagyné Kő Mária az ötödik karácsonyi ünnepségen minden mostani és korábbi közreműködőnek megköszönte a segítséget. Az est rendezője Major Mihály emlékére elmondta annak egyik kedvenc versét, Ady Endre Karácsony című költeményét. Kiemelte, hogy az öt évvel ezelőtti kezdeteknél sok erőt és ösztönzést kapott a 2009-ben elhunyt Major Mihálytól, aki a színjátszó kör meghatározó tagja volt.

Wittmann Elekné Kosztolányi Dezső ajándék című prózáját olvasta fel, azt hangsúlyozva, hogy az ünnep legtöbb boldogságot nyújtó momentuma, amikor szeretteinek ad valamit az ember, és az, amíg erre készül. – „Ajándékot én is készítettem, amíg készült, majdnem tündér lettem.” – hangzott később is a műsor egyik fontos gondolata a gyerekek szájából.

Származási hely: Városi karácsonyi ünnepség

A mesejátékban egy hideg szívű király elüldözi egyetlen lányát és feleségét ridegségével, amit azért érez, hogy a királyné nem trónörökös fiúgyermekkel áldotta meg. A később rátelepedő hiányérzet és üresség gyógyírét egy minisztere találja meg, aki azt javasolja, álruhában keresse meg családját. A viszontlátás boldog pillanatával végződő darab azt sugallja, hogy a felelősségteljes munka, a sikerek és a gazdagság sem pótolhatja a szeretet és a viszontszeretés boldogságát.

HT

-hirdetés- -hirdetés-