Jövőre megszűnik az évtizedes díjmentesség: fizetnünk kell a hulladékszállításért Jánossomorján januártól. A víz- és csatornadíjak több mint 6 százalékkal emelkednek – ezek a témák kerültek a testület elé az év utolsó ülésén.

 

Minden háztartást felkeresnek majd a Rekultív Kft. munkatársai és így állapítják majd meg a szemétdíjat, tekintetbe véve az ott lakók számát is. Itt a különböző méretű edények alapján számolja majd ki a díjakat a szolgáltató., amit aztán negyedévente kell majd befizetnie a lakóknak. Egy 60 literes kuka egyszeri elszállítási díja például közel 200 forint lesz majd.

A lakossági díjtételek szerint a különböző űrtartalmú hulladékgyűjtő edények egyszeri ürítési díja (27 százalék ÁFA nélkül) a következőképpen alakul:

60 literes tárolóedény ürítési díja: 198 Ft/ürítés
80 literes tárolóedény ürítési díja: 265 Ft/ürítés
110 literes tárolóedény ürítési díja: 364 Ft/ürítés
120 literes tárolóedény ürítési díja: 397 Ft/ürítés
240 literes tárolóedény ürítési díja: 794 Ft/ürítés
1100 literes tárolóedény ürítési díja: 3639 Ft/ürítés
50 literes Rekultív feliratú műanyag zsák teljes díja (ürítés és anyagár): 165 Ft/db (ami nem tartalmazza a zsák árát)

A cég ügyfélszolgálati irodát is nyit majd a városban. Az önkormányzat és a szolgáltató Rekultív Kft. közötti megállapodás többek között a szabványosított és ingatlanhoz rendelt gyűjtőedények heti egy ürítését és az önkormányzati lomtalanítás mennyiségi korlát nélküli átvételét foglalja magában. A Jánossomorja számára most letelő díjmentességet 2001-ben kapta a település, az ide épült hulladékdepónia indulásakor.

6 százalékkal drágább vízdíjak

A testület elfogadta a jövő évi víz és csatornadíjakat is.  Ezek az ÁFA 2 százalékos emelésével együtt összesen több mint 6 százalékkal nőnek majd. Ez a növekedés még így is kisebb, mint ami az előző szolgáltatónál következik be januártól, nyugtázták a képviselők az ülésen.

A nettó szolgáltatási díjak a lakossági fogyasztók esetében az alábbiak szerint alakulnak:

                                             2011.                            2012.
Ivóvíz díja                            181,- Ft/m3                190,- Ft/m3
Csatornaszolgáltatás díja        365,- Ft/m3                383,- Ft/m3

HT

-hirdetés- -hirdetés-