Ma is Jézus befogadása a legfontosabb az ünnepi készülődésben, épp úgy, ahogy 2011 évvel ezelőtt. Erre felkészítve karácsonyi dalok töltötték be a szentpéteri templomteret. A szombati forgatag adventi énekeket, karácsonyváró dalokat és templomi fúvóskoncertet is kínált a közös várakozáson résztvevőknek.

 

A délutáni programkezdéskor lecsapó vihar miatt nem sikerült meggyújtani a negyedik gyertyát a koszorún, de a rendezvényt megnyitó Kótai László atya rámutatott, „a vihar ugyan elolthatja a gyertyákat az adventi koszorún, a lelkünkben azonban nem.” Az többet jelent és többet is érdemel, erről is szól az advent. A plébános Gárdonyi Gézát idézve azt a pillanatot hozta a nézők elé, amikor a kis istállóba fogadták be Máriát és Józsefet.: Befogadni Jézust, két évezred után is ez az adventi előkészület feladata.

Kapcsolódó galéria: Adventi forgatag Mosonszentpéteren

Ebben kívánt ismét segítséget nyújtani a Társaskör Egyesület adventi forgataga a szentpéteri templomtéren. A cél közös karácsonyvárás, a szeretetteljes, baráti beszélgetések és az, hogy hangsúlyozzák a közösség fontosságát a bevásárlóközpontok csillogós, vásárlásra ösztönző bűvölete helyett.

A szervezők most is hangulatos műsorral invitálták a térre a jánossomorjaiakat: Hallhattuk a mosonszolnoki hagyományőrző egyesület kórusát, akik karácsonyi egyházi énekekkel készültek, majd a Tititá Néptánccsoport gyerekei betlehemi játékot mutattak be a nézőknek. A Cintia Wellness Club táncosai újra nagy tapsot kaptak karácsonyi koreográfiáikra, az Aranykapu Óvoda kórusa pedig felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló dalokat hozott.

A vásári forgatag maga is a közösségről szólt. Forralt bort és teát ihattunk az óvodát támogatva, vagy a társaskör céljait segítve. A szentpéteri általános iskola hetedikesei finom palacsintát, sült almát és tököt és más süteményeket árultak, a bevételből pedig  például a ballagást tennék majd szebbé. Már vásárolhattunk a készülő Szent István szobor felállítását támogató jegyet is. A társaskör kézművesei pedig, akik már a nyár folyamán elkezdenek készülni a vásárra, most másképp is jótékonykodtak, a koroncói fogyatékos otthon lakói által készített dísztárgyakat árulva segítették az intézményt.

Kapcsolódó galéria: Adventi forgatag Mosonszentpéteren

Az ünnep koronáját a fúvós egyesület tette fel, akik templomi karácsonyi koncertre invitálták a forgatag közönségét, ahol könnyű- és komolyzenei művek egyaránt felhangzottak. A darabok között Élőné Horváth Valéria karácsonyi hangulatot idéző verseit szavalta el az alkotó. (A koncertet hamarosan láthatják a JTV-n.)

HT

-hirdetés- -hirdetés-