A pusztasomorjai templomtéren hangzott fel először az ádventi forgatag zsivaja Jánossomorján. Idén is tánccal, zenével és persze jó társaságokban tölthették a karácsonyi készülődés egy fontos rendezvényét a helyiek.

 

Gregorián énekkel kezdődött a hagyományos ádventi forgatag a templomtéren, ahol meggyújtották a harmadik lángot is az ádventi koszorún. Az ünnepi rendezvényt megnyitó Kótai László atya elmondta, bár az ádvent az elcsöndesülés ünnepe, mégis, a közösség jó alkalom arra, hogy ismerőseinkhez, barátainkhoz is eljuttassuk Jézus szeretetét.

Kapcsolódó galéria: Adventi forgatag Pusztasomorján

A karácsonyi ünnepkör hagyományai közül a Lucázást mutatták be a jánosi ovisok a téren. A nyugdíjasklub kórusa pedig karácsonyi dalokat énekelt a vásári forgatag résztvevőinek. Nemcsak dalokban, vidám karácsonyi tánckoreográfiákban is elhozták az ünnep hangulatát a Cintia Wellness Club kisebb és nagyobb táncosai. A rendezvény programjait a fúvószenekar hangulatos dallamokkal zárta.

Kapcsolódó galéria: Adventi forgatag Pusztasomorján

A rendező társaskör a karácsonyi várakozást szeretné közösségi ünneppé is tenni a pusztasomorjai, és a jövő heti, szentpéteri forgataggal. A rendezvény pedig láthatóan örömöt nyújt a családoknak. A vásárban forralt bor vagy tea mellett beszélgethettek a kilátogatók, a gyerekeket vásári édességek várták, de karácsonyi ajándékokat, díszeket is vásárolhatott mindenki. De bemutatkozott a Jánossomorja Füzetek épp aznap megjelent, legújabb száma is.

HT

-hirdetés- -hirdetés-