Munkahelyteremtés és termelésnövekedés az SFS Intec Kft-nél. Az autóalkatrészeket gyártó svájci cég jánossomorjai leányvállalata új szerelőcsarnokot adott át a már meglévő telephelyén. Egész napos programokkal és családi délutánnal ünnepelték a gyár életében fontos változást.

 

Új üzemcsarnokkal bővült az SFS Intec Kft helyi telepe. A hivatalos átadóünnepségen a magyar és a svájci nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel az új részleget, amit városunk plébánosa is megáldott. Az új, 3200 négyzetméteres épületben 23 új gép és egy raktárrész is helyet kapott.

A folyamatosan bővülő vevőkör és az egyre több megrendelés miatt volt szükség az új gyárrészlegre. Pénzes László ügyvezető igazgató elmondta, a cég folyamatosan fejleszt megalakulása óta, így mára szűknek bizonyult a gyár. – „Annyi új projekt, megrendelés áll előttünk, hogy azt a régi helyen ezt nem tudtuk volna megvalósítani, ezért szükséges a bővítés.”

Kapcsolódó galéria: SFS intec üzemcsarnok avatás

A fejlesztés a svájci anyavállat segítségével jön létre. Ők nagy lehetőséget látnak a jánossomorjai terjeszkedésben. Peter Savoie a cég képviselője elmondta: -„Két oka van annak, hogy Jánossomorja mellett döntöttünk. Az egyik az, hogy az itteni vezetőgárdával nagyon jó a kapcsolatunk, ők már sokszor bizonyítottak nekünk A másik pedig az, hogy a szomszédos osztrák telephellyel így hatékonyan tudunk együttműködni. Tehát nagy jövőt jósolunk ennek az üzletágnak Jánossomorján, ezért reméljük, hogy még tovább növekedhetünk itt.”

Kapcsolódó galéria: SFS intec üzemcsarnok avatás

A hosszú távú együttműködés jelképeként fát ültettek a cég képviselői és városunk polgármestere az új csarnok előtt. A városnak is fontosak ezek a beruházások, főleg a gazdasági válság idején. Kurunczi Károly polgármester kiemelte, hogy most, amikor a fejlesztések lelassultak a városban is, sokszoros öröm az egy-másfél éven belül teljesen beinduló gyárcsarnok avatása, amivel 25-30 új munkahelyet teremt a cég. A Kft. eddig is az egyik legjelentősebb helyi adófizető volt Jánossomorján, árbevétele 2010-ben meghaladta a 3 milliárd forintot. De a vállalat nem áll meg itt, a jövőben is tervez a fejlesztéseket a svájci anyacéggel együttműködve.

A hivatalos ünnepség után a dolgozókat és családjukat egész napos szórakozással várták a cégvezetők, kabaré és dél-amerikai táncritmusok gondoskodtak a jókedvről.

PB
-hirdetés- -hirdetés-