Hosszú betegség után elhunyt Csontos Attila, Jánossomorja közéletének aktív tagja. Sokat hallhattuk őt zenei fellépéseken, négy éven át vezette a helyi Társaskört, tevékeny tagja volt a helyi vadászéletnek és rövid ideig önkormányzati képviselőként is dolgozott. Temetése szerdán fél négykor lesz a szentpéteri temetőben. 64 éves volt.

 

Csontos Attila a helyi Társaskör Egyesület alapító tagja és első elnöke volt 2003-tól 2007-ig. A civil szervezeten belül a nemzetközi kapcsolatok megteremtése fűződik a nevéhez, de elnöklete alatt vált stabillá a társaság, indult el a helyi Civil Fórum.

Csontos Attila önkormányzati képviselői kinevezése

2010. augusztus 25-én tette le képviselői esküjét, és egy hónapon át, a következő választásokig dolgozott önkormányzati képviselőként a városért. Szabó Rudolfképviselő halála miatt vállalta a testületi szerepet, mint a legutóbbi szavazáskor be nem került, de legtöbb szavazatot kapott jelölt. Csontos Attila egy alkalommal polgármester-jelöltként is indult, de többször megmérette magát a képviselői posztért.

A helyi vadászéletben is tevékeny volt. Alapítója a Szent Hubertusz vadásztársaságnak, ami 2005-ben egyesült a Mosonszentjános vadásztársasággal, megalakítva a mai szervezetet.

 
Csontos Attila Pollák Ferenccel zenél a Vadász Vendéglőben a ’70-es évek végén
Csontos Attila Jánossomorja zenei porondján vált ismertté, dobosként több formációval, sok éven át játszott. Hosszú évekig a helyi fúvószenekar muzsikusa, alapítója a pár évig működő Csontos Band-nek, az Alapfokú Művészeti Iskola ütős együttesében is sokáig lépett színpadra. De amatőr színészként a helyi színtársulat Úrilány szobát keres című darabjában, Dr. Róna szerepében is láthattuk 2007-ben.

HT

-hirdetés- -hirdetés-