Az adakozó Miklós püspökre, vagyis a Mikulásra vártak a gyerekek hétfő estétől Jánossomorján is. A jóságos Télapó ajándékokkal érkezett és másnap az óvodákban és iskolákban is meglátogatta a gyerekeket, hogy bizonyítsa, megéri jónak lenni.

 

A művelődési ház nagyterme újra telis tele lett kisebb és nagyobb gyerekekkel hétfő este. Beigazolódott, a tavaly is megrendezett közös városi mikulásvárás jó érzékkel létrehozott műsor. Most Körmendi Hajnalka és Wittmann Elekné Gizi néni segített a lurkóknak idecsalogatni a nagyszakállút. Körmendi Hajnalka és kislánya, Szabó Hanga elmesélték Szent Miklós történetét. A 300-as évek elején a püspök szétosztotta a szegények között családi vagyonát és segítette a szegény gyerekeket, ebből alakult ki a Mikulás alakja. (Nekünk magyaroknak talán nem mellékes, hogy a pálinkafőzés védőszentjeként is őt tartják nyilván.)

Kapcsolódó galéria: Városi Mikulás ünnepség

A fellépők mikulásdalokat énekeltek, amihez hamar csatlakozott a terem legtöbb kisgyereke, megtöltve a színpadot. A zenéket Gizi néni a Télapóról szóló mesével fűzte össze. A dalos-mesés hívogatásnak a Mikulás sem állhatott ellen, hamarosan krampuszaival együtt bekopogott a nagyterembe, és minden gyereknek ajándékot osztott. Sokan verseltek, daloltak is neki. A művelődési ház szervezte rendezvényt a fellépők segítsége mellett a PEZ Europe is támogatta, figurás cukortartókkal lepte meg a gyerekeket.

Hétfői látogató

Hatodikán a Mikulást igen sok helyre várták Jánossomorján. A szentpéteri iskolában az alsósok műsorára a szomszédos ovisokat is meghívták, hogy az ügyesen előadott mesejátékban láthassák például, hogy hogyan választották ki a rénszarvasok vezetőjét. A központi iskolában a napközis alsósok készítettek színvonalas ünnepi műsort a diáktársaknak, ahol a csíntalan krampuszok megpróbálták kicsenni a télapó zsákjából az ajándékokat.

Kapcsolódó galéria: Mikulás az iskolákban, óvodákban

Minden oviban bábelőadás is segített a híres látogatóra hangolni a gyerekeket. A Télapó csodabotjával újabb és újabb mikuláscsomagokat varázsolt elő puttonyából a somorjai oviban is. Itt volt olyan ügyes kisgyerek is, aki saját ötlettől vezetve mézes teával is megkínálta az átfázott öregapót. Szentjánoson is minden csoportot meglátogatott a Mikulás, dalokat, verseket hallgatott meg és persze ajándékokat osztott, amit nagy örömmel fogadtak a picik – és meglepett stábunk is. Szentpéteren az udvaron Mikulásváráson vehettek részt a gyerekek és a szülők, előbbiek aztán a megérkező Télapótól kapták meg az ajándékokat.

HT

-hirdetés- -hirdetés-