Húszéves az Alapfokú Művészeti Iskola. A jubileumi tanári koncerten kiváló játékkal előadott, ismert dallamokat hallgathatott a közönség. Az ünnepségen az intézmény korábbi igazgatói is visszaemlékeztek az elmúlt két évtizedre.

 

Az iskola korábbi és jelenlegi oktatói is felléptek az ünnepi hangversenyen csütörtök este, a művelődési ház színpadán. Az előadók ismert, könnyedebb komolyzenei darabokat sorakoztattak fel, a sajátos stílusú előadások viharos tapsot arattak.

Kapcsolódó galéria: A zeneiskola jubileumi tanári hangversenye

A műsoron a korábbi igazgatók is visszatekintettek a kezdetekre. Dr. Nagy József polgármester ’91-ben ösztönözte a zeneiskola alapítását, kihasználva a megnyílt jogi lehetőségeket. Az 1972-től 2000-ig a művelődési házat irányító Karácsony Géza az iskola alapjainak megteremtésében vállalt nagy szerepet, főként a zeneoktatói munkaközösség létrehozásával. Az iskola mellettük a pedagógus kórusra és a fúvószenekarra építhetett.

A stafétát ’95-től 2000-ig Pollák Ferenc vette át. Ő a rajkai tagozat kialakítása mellett a sokrétű, fiatal oktatógárda kialakítását tekinti fő eredményének.

Az iskola az elmúlt években korábbi bősárkányi és rajkai tagozatát is elvesztette. Ám a helyi gyerekek körében tovább népszerűsíti a zeneoktatást. Az elmúlt négy évben folyamatosan emelkedett a diákok száma – mondta el Dravetzky Istvánjelenlegi igazgató. Jelenleg közel 60-an tanulnak zenét, 30-an modern táncot. Hét oktató tanít az intézményben, fa és rézfúvós, zongora, hegedű, ütő és modern tánc szakokon. Sok versenyre kíséri el diákjait az intézmény, és a rézfúvós találkozó megrendezésével már maga is otthont ad megyei szintű versenynek. Szeretnének ifjúsági fúvószenekart indítani és a tánc tanszakot is bővíteni újabb csoporttal.

HT

-hirdetés- -hirdetés-