Teljes díszben ragyognak a város főterei: ismét adventi fényekkel várjuk az ünnepeket. A város nemcsak így szeretné szebbé tenni az ünnepet: Az önkormányzat szociális bizottsága idén is megszervezi élelmiszercsomag-gyűjtő akcióját, amivel a helyi rászorulókat segítik. Az önkormányzat  idén megnövelte az erre szánt keretet, mert érezhetően emelkedett a mélyszegénységbe került családok száma Jánossomorján.

 

Egyre több olyan család jelentkezik segélyért, akik eddig nem szorultak rá. Már most 133 háztartás számára juttatnának karácsonyi élelmiszercsomagot. A testület ezért 200 helyett 300 ezer forintot különített el erre a célra. A felajánláshoz a szociális bizottság felkérésére minden képviselő csatlakozott. Az akciót Kögl Pál helyi zöldségtermesztő is segítette nagy mennyiségű krumplival, de a szervező szociális bizottság kér minden lakost: aki teheti, segítsen. A befolyt összegből alapélelmiszereket, lisztet, cukrot, tejet vásárolnak az ünnepekre évek óta. A segítséget az önkormányzathoz juttathatják el az adakozók.

Köztéri díszek

A héten már teljesség vált az ünnepi köztéri díszítés a városban. Mindhárom településrész központjában karácsonyfát állított a város. A fákat idén is helyi lakosok ajánlották fel Jánossomorja díszítésére. A fények a tavalyihoz hasonlóan ragyognak idén is és szépítik meg az esti városképet. A városi betlehemet is felállította a Kármentő Egyesület a főtéren. A szent családot és a három királyokat nézhetik meg az arra járók. A szentpéteri templomba betérőket is életnagyságú betlehem fogadja és segít felkészülni lélekben is a közeledő szentestére.

HT

-hirdetés- -hirdetés-