Több, eddig a közösségi emlékezet előtt ismeretlen világháborús helyi hősi halottra derített fényt a legújabb Jánossomorjai Füzetek. A városi napokra megjelent kiadványt kerekasztal-beszélgetésen mutatták be a szerzők és szerkesztők csütörtökön a Kozma Galériában.

 

Az elesett jánossomorjaiakat kutatómunka mellett többek között a Franck-gyár száz éves évfordulójára és Kurucz Béla Lászlófestőművészre is emlékezik a kiadvány. De a központi iskola felső tagozatának építéséről, a helyi kisipari szövetkezetekről is olvashatunk, és három helyi alkotó verseivel is találkozhatunk a kötet lapjain.

Wittmann Elekné, Prátser Krisztián, Herman Antal, Lőrincz György és Veres Dávid szerzőkkel Hauptmann Tamás – és a közönség – beszélgetett.

A legújabb Jánossomorjai Füzet a megszokott helyi árusító helyeken és a művelődési házban is megvásárolható. A kiadó Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány idén még egy számmal jelentkezik, amit várhatóan a karácsonyi ünnepekre már kezébe vehet az olvasó.

A periodika a Jánossomorjai Napló hiányát is igyekszik pótolni a jövőben, így aktuális, közéleti írások, helyi műalkotások is nagyobb szerepet kapnak a kiadványban a jövőben.

HT

 

-hirdetés- -hirdetés-