Szoros mérkőzésen, de zsinórban harmadszor is győzni tudott a Rascals az Óbuda ellen, így döntőt játszik a magyar baseball bajnokságban. Az tét még soha nem volt ekkora a csirkefogóknak, az ellenfél azonban szinte már hagyományosan az örök rivális Szentendre lesz.

 

10-11-es szoros mérkőzésen, fordítás után jutott döntőbe a Jánossomorja Rascals. A két héttel ezelőtti két hazai mérkőzés mindegyikét megnyerték a jánossomorjaiak. A rájátszásban három győzelem jelenti a döntőbe jutást, így múlt hétvégén az Óbuda pályáján egy győzelem elég volt a Rascalsnak a két mérkőzésből. A szintén három győzelemig tartó döntő szeptember 24-25-én rajtol. Az első két mérkőzésre a főváros mellett kerül sor, majd október elsején és másodikán Jánossomorján folytatódik a sorozat.

Fekete Balázs, a csapat edzője számol be a mérkőzésről: – „Az első dupla fordulóra hazai pályán került sor szombaton illetve vasárnap. Mindkét mérkőzést sikerrel könyvelhette el a csapat, így kettő-nullás vezetéssel indulhattak a fővárosba, ahol már csak egy győzelmet kellett megszerezni a döntőbe jutáshoz. Óbudai részről nem nyílt sok lehetőség a taktikázásra hiszen nekik már nem volt veszíteni valójuk, két vereséggel a tarsolyukban legjobb dobójuk kezdte a mérkőzést. Jánossomorjai oldalról  mindent meg kellett tenni ahhoz, hogy a ellenfél ne kaphasson lábra hazai pályán.

Remek támadásoknak köszönhetően a fővárosiak kezdtek lemondani a döntőbe jutásról, ami talán egy kicsit könnyelműbbé tette a csirkefogók játékát és több védelmi hiba után elfogyott a csapatunk előnye. A mérkőzés kísértetiesen kezdett hasonlítani a múlt héten történtekhez. A befejező játékrészben 10-9-es vezetés a fővárosiaknak, a csirkefogóknak egy támadásuk volt, hogy egyenlítsenek, különben készülhetnek a másnapi fordulóra. Két kiejtetett ütő után Óbuda két sétát adott nekünk, amivel már a vezető pont is a táblára került. Ütésnél Justin Prinstein következett, akinek a keze most sem remegett meg: egy erős ütés az egyik védőről távolra pattant, ezalatt mindkét futó hazaért. Két pont, vezet a Rascals! Ezek után Óbudának támadni kell és begyötörnie legalább egy pontot.  Ezt a nyomást a soron következő ütők nem bírták a védelem  tökéletesen működött és meghiúsult az óbudai pontszerzés, a végeredmény: 10-11. A döntőbe jutásra az elmúlt 14 szezonban még nem volt példa, köszönet a kitartásért és küzdeni tudásért minden játékosnak. A hazai mérkőzések október 1-2-án, szombat vasárnap 13 órakor kezdődnek. Minden sportbarátot szívesen látunk, a szurkolásra nagy szükség lesz!”

HT

-hirdetés- -hirdetés-